16 januari: internationale krokettendag

Deliveroo eert de kroket en deelt 5 ongeziene kroketten die je moet proeven

Goed nieuws voor wie na de feestdagen kroketten nog niet beu gegeten is – als dit zelfs kan - want ieder jaar, op 16 januari, is het de Internationale dag van de Kroket. De meesten onder ons kennen de befaamde grijze garnaalkroket, tevens een Belgische klassieker, maar dit bruin krokantje bestaat in allerhande soorten en maten waarvan je niet wist dat ze bestonden. Hoogtijd dat Deliveroo ons onderdompelt in het walhalla van de kroket!

De kroket gaat al een eeuwigheid mee en is geëvolueerd van soldatenkost tot streetfoodklassieker. De kroket werd vooreerst geserveerd als vleeskroket in de Franse keukens. De Belgische garnaalkroket vindt dan weer zijn oorsprong aan het Ijzerfront.

De kroket kent duidelijk een rijke geschiedenis, en dat geldt niet enkel voor zijn vulling. Waar vroeger altijd paneermeel gebruikt werd voor het korstje, gebruikt men tegenwoordig ook panko, crackers, cornflakes of zelfs popcorn.

Of ze nu gemaakt zijn van kip, ham, spinazie of kaas, kroketten zijn veelzijdig én bijna iedereen houdt van de gevulde broodkruimelrolletjes. Het geheim van de perfecte kroket? Knapperig aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant. Kortom, je krijgt er nooit genoeg van!

Deliveroo deelt hieronder 5 kroketten waarvan je vermoedelijk het bestaan nog niet wist! Tijd om je grenzen te verleggen en op ontdekking te gaan via Deliveroo.be voor Internationale dag van de Kroket. 

1. Bouillabaisse kroket
Wat dacht je van de Provence in een kroket met verse vis, toast en rouille? Jawel, bij Odette's Croquettes in Brugge verwerken ze heerlijke gerechten tot kroketten. Zo kan je er ook proeven van de mosselkroket, kipkroket met Brugse Zot bier of een scampi knoflook kroket.

2. Witloofgratin kroket
Croquetmobile in Brussel steekt tal van klassiekers in een krokant jasje. Naast witloof in de oven vind je er ook asperges en garnalen, chili-con-carne en eend met porto en sinaasappelsaus in de vorm van een kroket.

3. Falafel
Ook de falafel kan niet ontbreken in het rijtje vernieuwende kroketten, want eigenlijk is de falafel een kroket gemaakt van kikkererwten of bonen. Een heerlijk vegetarisch alternatief op de vleeskroket. Bij Beni Falafel in Antwerpen ontdek je er de falafel in al zijn vormen.

4. Kroket shiitake
Shiitakes vinden we meestal terug in warme soepen, ramen, wok of pastagerechten. Bij Kroket in Brussel zetten ze een kroket shiitake op het menu. Daarnaast kan je de kroket ook bestellen in een zachte bun van Renard Bakery!

5. Cheesy Jalapenos kroket
Hou je van extra pit? Bij The Huggy's bar voegden ze aan de klassieke kaaskroket jalapeños toe. Een klassieker met wat extra pit! 

Hou je het liever bij de Belgische klassiekers?
De beste garnaal- en kaaskroketten kan je bestellen via Deliveroo.be bij Croquettenbar Smaeck in Antwerpen, Café des Arts en Mémé Gusta in Gent en Lunch Garden.  

En wil je nog wat langer in de feestsfeer blijven? Dan zijn de aardappelkroketjes onmisbaar! Je maakt je gerecht compleet door aardappelkroketjes te bestellen bij Casper (Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Leuven en Luik) , Poule & Poulette (Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen en Leuven), Ballekes (Brussel).

 

Over Deliveroo
Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 100.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met 2.000 medewerkers in kantoren over de hele wereld.

Deliveroo is actief in meer dan 800 steden in 12 markten, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Deliveroo, sinds 2015 actief in België, is vandaag aanwezig in 26 steden, waaronder Aalst, Antwerpen, Bergen, Brussel, Brugge, Charleroi, Doornik, Gent, Genk, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Machelen, Mechelen, Namen, Nijvel, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Vilvoorde, Waterloo en Waver. Momenteel zijn er 3.000 koeriers actief in het land en werken 3.000 restaurants met Deliveroo.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.​

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.