22.500 Belgen en Deliveroo steunen één maand zonder vlees

Wereldwijd nemen 360.000 mensen deel aan de VeggieChallenge, in België kunnen we rekenen op de steun van 22.500 deelnemers. In samenwerking met Garden Gourmet breidt ook Deliveroo deze maand het aanbod van vegetarische en veganistische gerechten uit om de VeggieChallenge van EVA vzw kracht bij te zetten. 

Vorig jaar werd de VeggieChallenge voor het eerst opgericht door EVA vzw en ProVeg International. Ze konden toen rekenen op een deelname van 15.000 Belgen. Deze deelnames bespaarden samen maar liefst 930 ton CO₂, 585 miljoen liter water en 1,2 km² land.

Eén jaar later engageren zo'n  22.500 Belgen zich om een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. Voor velen onder ons geen evidentie, maar uit cijfers blijkt wel dat veggie reeds enkele jaren in de lift zit. Zeker het afgelopen jaar is deze trend sterk aanwezig: maar liefst 35% van de Belgen serveerde in 2020 minder vlees of at zelfs geen vlees meer. 

Deze trend is ook bij Deliveroo opvallend aanwezig! Uit een recent onderzoek van Deliveroo is het aantal bestellingen van plantaardige gerechten met 163% gestegen ten opzicht van vorig jaar. In België is het aanbod aan vegetarische restaurants beschikbaar via de bezorgservice doorheen de jaren gestaag toegenomen. Vandaag telt Deliveroo 435 restaurants met een vegetarisch aanbod terwijl diezelfde teller vijf jaar geleden op 10 stond.

Ter gelegenheid van de VeggieChallenge slaat Deliveroo de handen in elkaar met Garden Gourmet om naast het huidige aanbod aan vegetarische en veganistische gerechten op het platform nieuwe gerechten aan te bieden en zo hun klanten te blijven inspireren:

Balls & Glory

Chef Wim Ballieu steekt met behulp van de producten van Garden Gourmet de opper Belgische klassieker 'ballekes in tomatensaus' in een veggie jasje.

Beschikbaar in AntwerpenBruggeBrusselGentLeuvenMechelen en Sint-Niklaas.

The Huggy's Bar

The Huggy's Bar en Garden Gourmet hebben hun krachten gebundeld om een reeks vegetarische en veganistische voorgerechten en burgers aan te bieden.

The Huggy's Bar made with Garden Gourmet is beschikbaar in Brussel en The Huggy's Bar Luik en Charleroi

Nog meer veggie weetjes?
Van de 16 steden waar Deliveroo acties is in België, worden de meeste vegetarische bestellingen in Gent, Antwerpen en Leuven geplaatst. Gent springt er met kop en schouders. De meest populaire vegetarische of veganistische opties zijn: 

Benieuwd naar nog meer vegetarische alternatieven om vol goede moed de VeggieChallenge verder te zetten? Bestel dan zeker eens bij Copper Branch in Brussel of Le Botaniste in Gent en Brussel.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.