5 Tofu gerechten die wél lekker zijn!

Deliveroo tipt je waar de lekkerste tofu te vinden is op International Veggie Day

Le Botaniste, Gent
Le Botaniste, Gent

Er komen heel wat stereotypen kijken bij vegetarisch eten. Met International Veggie Day in het vooruitzicht is dat het uitgelezen moment om die te doorbreken. Tofu is een van de meest gekende vegetarische producten, maar daarom niet de meest geliefde! Bezorgservice Deliveroo wil op deze bijzondere 1 oktober gerechten met tofu in de kijker zetten om aan te tonen dat er wel degelijk verrassend lekkere gerechten met tofu kunnen zijn. Volgende adresjes zullen iedereen gegarandeerd veranderen in een tofu-lover to be… Can’t love it until you try it!

In een onderzoek* van iVOX op vraag van EVA ​ vzw, geeft 1 op 3 Belgen aan minstens wekelijks vegetarisch te eten. Jaarlijks consumeren meer en meer Belgen minder vlees en dat om verscheidene redenen. Wat je beweegreden ook is, van smaak en gezondheid tot het klimaat of het dierenwelzijn, Deliveroo heeft voor ieders veggie craving een optie in petto. Waar er vorig jaar 495 restaurants met vegetarische opties op de teller stonden, is die op heden gestegen met een impressionante 61%. Alles samengeteld staan er tot wel 15% vegetarische gerechten op Deliveroo klaar om richting jouw bord gefietst te worden. Vorig jaar was dat nog 12%.

Wist je dat… er vooral tijdens de lunch vegetarische gerechten worden besteld op Deliveroo? En dat in Turnhout, Genk en Mechelen vegetarische bestellingen aan populariteit winnen?

Vegetarisch eten kan erg lekker zijn, maar de smaakmaker die best nog wat vrienden kan gebruiken, is tofu! Tofu ziet er eigenlijk maar saai, slap en smakeloos uit. Maar eens je je wat meer verdiept, wordt al snel duidelijk dat tofu vele mogelijkheden kent om er een waar topgerecht van te maken. Naar aanleiding van World Veggie Day, schotelt Deliveroo je 5 tofugerechten voor die wél gewaardeerd zullen worden:

Brussel - Tofu Pipeline @Komo

Edamame, granaatappel, witte rijst, rode kool. What’s not to like? Juist, tofu! Die wordt hier op een zeer knapperige manier voorgeschoteld waardoor je een ware smaakexplosie en heerlijke textuur ervaart!

Tofu Pipeline bowl € 13,00
Tofu Pipeline bowl € 13,00

Wist je dat… Brussel het kroontje spant met het grootste aandeel Vegetariërs? 2 op 5 Brusselaars eet minstens wekelijks vegetarisch. Dat is meer dan in Vlaanderen (33%) of Wallonië (29%)!*

 

Gent - Veggie Sushi & Summer Roll @Le Botaniste

Helemaal trendy, deze rolls van Le Botaniste! En vooral smakelijk, want doordat de tofu heerlijk verwerkt zit in de rolls blenden alle smaken lekker samen tot één geheel.

Mezze Sushi Roll € 18,50
Mezze Sushi Roll € 18,50

Antwerpen - Veggie Tofu Miso Ramen @Takumi

Een gouden bouillon vol voedingsstoffen en kruiden, overgoten met tofu, miso ramen en een verse dosis groenten voor een magisch effect. Wedden dat je je een ander mens voelt na het proeven van deze magische goedheid? 

Ook beschikbaar met Shoyu ramen en extra spicy. € 17,20-18,00
Ook beschikbaar met Shoyu ramen en extra spicy. € 17,20-18,00 

Luik - Tasty Tofu @Surfside Poke

Wat dacht je ervan om tonijn, kip, scampi of zalm eens te vervangen door tofu? Bij Surfside Poké hebben ze de naam van hun Tasty Tofu bowl niet zomaar bedacht, want de zoete, maar toch pittige tofu geeft de nodige smaakbom aan dit gerecht!

Tasty Tofu bowl € 11,90
Tasty Tofu bowl € 11,90

Namen - Miso met algen en tofu @Chez riz

Ideaal met de herfst in het vooruitzicht, is deze traditionele Aziatische soep. Misosoep bestaat zoals gewoonlijk uit misopasta en dashi-bouillon. Bij Chez Riz wordt dit heerlijke goedje getopt met zeewier en tofu. Door de bouillon wordt de tofu heerlijk zacht en smelt deze als het ware in je mond.

Miso aux algues et tofu € 4,50 Photo ©Okokorecepten
Miso aux algues et tofu € 4,50 Photo ©Okokorecepten

Krijg je niet genoeg van deze tofu gerechten? Goed nieuws! Want Deliveroo biedt voor elk wat wils in iedere stad waar de bezorgservice aanwezig is:

Brussel

Magic Miso Soup to Go @ Le Botaniste

Kare Burosu Ramen and Pad Thay Yasai Vega by Wagamama

Spicy Tofy @ Wok Up

Tofu Pipeline @ Komo (en Waterloo)

Let's Tofu @ Hawaiian Poke Bowl

Tofu Burger @Asianburger brussels

Veggie Tofu Miso Ramen @ Takumi

Gent

Magic Miso Soup to Go @ Le Botaniste

Let's Tofu @ Hawaiian Poke Bowl

Mini Tang @ Seli’s Noodlebar

Kortrijk

Vegan Track / Venice Beach and Bowls (Kortrijk) with Tofu bibimbap

Brugge

Moana Poké Bowls- Origineel Shoyu Tofu

Antwerpen

Kare Burosu Ramen and Pad Thay Yasai Vega by Wagamama

Tofuzakje @ Kaiseki

Bun Tofu @ Little Bun

Liège

Let's Tofu @ Hawaiian Poke Bowl

Tofu Végétarien @ Bol et Baguettes

"Vegetarisch eten is vandaag veel meer dan een saai slaatje. Er zijn talloze alternatieven voor vlees en vis beschikbaar”, zegt Morena Krcmar, marketing manager bij Deliveroo Belgium. “Dat merk je ook aan het aanbod op ons leverplatform. Zo’n 6 jaar geleden telde de Belgische Deliveroo 10 restaurants met vegetarische opties, terwijl dat er vandaag maar liefst 810 zijn! Daarnaast willen we dan ook tonen dat het vegetarische aanbod gevarieerd is, net zoals onze andere opties en willen we consumenten kennis laten maken met nieuwe gerechten.”

*Online onderzoek van iVOX voor EVA vzw in januari 2022 bij meer dan 400 respondenten representatief naar geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

 

Klik hier om de hoge resolutie beelden te downloaden

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.