Belgen bereid om uurtje langer te werken in ruil voor favoriete lunch

Indien werkgevers lunch zouden betalen, zou 4 op de 10 werknemers daar een uur voor willen overwerken in ruil voor een gezonde en lichte lunch. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek* van koerierdienst Deliveroo.

Bij meer dan 6 op de 10 werkende Belgen belandt de klassieke boterham vandaag nog het vaakst in de lunchbox. 1 op de 3 vindt hun lunch echter eerder pover en de helft geeft aan dat ze ’s ochtends te weinig tijd hebben om een deftige lunch te bereiden.

60% van de werkende Belgen besteden minder dan een half uur aan hun lunch. Bij 1 op de 10 is dit zelfs minder dan een kwartier. Zij die niet zo tevreden zijn over hun lunch (25%) geven ook significant vaker aan dat ze minder dan 15 minuten aan hun lunch besteden dan zij die wel tevreden zijn over hun lunch (11%). Hoewel 6 op 10 meestal samen eet met collega's, geeft 1 op 3 aan meestal alleen te eten terwijl hij of zij verderwerkt aan de bureau.

Meer dan de helft van de werkende Belgen zou het dan ook heerlijk vinden om iedere middag een klaargemaakte gezonde en lichte lunch geleverd te krijgen. 2 op de 10 zou hier zelfs overuren voor willen opofferen! Deliveroo wil hiervoor een oplossing bieden met Deliveroo for Business.

Bedrijven kunnen makkelijk en snel een Deliveroo for Business account aanmaken en via de Deliveroo-app eten laten leveren. De werkgever kan zelf de grenzen bepalen waarin besteld mag worden, wie mag bestellen en voor welke projecten (zoals bepaalde vergaderingen of bedrijfsevents) er besteld mag worden. 

Een bijkomend voordeel is dat de boekhouding vergemakkelijkt wordt, omdat er geen bonnetjes meer moeten ingeleverd worden. Maandelijks wordt een factuur gestuurd met een uitsplitsing van de bestellingen inclusief projectcodes. De app kan ook gebruikt worden voor spoedbestellingen aan restaurants, bijvoorbeeld wanneer een meeting langer duurt dan voorzien, maar evengoed voor bestellingen 48 uur op voorhand. 

Deze lunch verkiest de werkende Belg mocht zijn werkgever een lunch aanbieden in ruil voor een uurtje overwerken:

1.     Gezonde salade (43%)
2.     Belegd broodje (41%)
3.     Pasta (34%)
4.     Soep (28%)
5.     Wrap (21%)

​​

* Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Deliveroo tussen 28 maart en 9 april 2018 bij 1.000 actieve Belgen, representatief op geslacht, regio, leeftijd en diploma.

Deborah Dekrem

Walkie Talkie

Maureen Richard

Walkie Talkie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.