De gouden croissant: Deliveroo onthult waar Belgen hun favoriete croissant bestellen

Bye bye crazy croissants, hello klassieke croissant

Op 30 januari vieren we Croissant Day en wie het afgelopen jaar actief was op TikTok, kon er niet omheen: de croissant was hot. Zelfs Deliveroo zag een toename van bijna 50% van partners die croissants aanbieden op het platform. Echter waren het vooral de uitbundige varianten van een croissant die in 2023 hoogtij vierden. Zo was er de XL croissant, de crompouce en de cruffin … hoe gekker, hoe beter. In 2024 is het tijd om terug te keren naar de essentie van de croissant en de goudgele maan te vieren in al zijn eenvoud. Daarom ging Deliveroo op onderzoek: waar eet je volgens de Belgen de beste croissant op het platform? 

Het is een van de food trends voor 2024: terug naar gematigd. Zo zorgen we dat de plant terug in plantaardig zit, kiezen we voor minder alcohol en verrassen we onszelf slechts af en toe met een little luxury. Gedaan met overdaad, en dat geldt in 2024 ook voor de croissant. Naar aanleiding van Croissant Day ging Deliveroo op onderzoek naar wat de favoriete croissant is van de Belgen en wat blijkt: de klassieke croissant blijft de absolute topper onder de croissants. 

De Belgische croissant in cijfers
Naast de zoektocht naar de lievelingscroissant van de Belgen ging Deliveroo ook op zoek naar de Belgische croissant-gewoontes. Zo bevinden de grootste croissant-eters zich in Brussel, gevolgd door Gent, Antwerpen, Brugge en Luik. Net daarom somt de delivery service alvast de enkele plekken op waar je een croissant kan bestellen.

Ook wanneer het gaat over het tijdstip waarop we een croissant eten, blijven we vrij klassiek. Het weekend blijft, zoals verwacht, populairder dan de week om van de lekkernij te smullen, met zaterdag en zondag tussen 9 en 11 als het populairste moment om je favoriete ontbijt te bestellen. Wie de lange rij bij de bakker ​ in het weekend wil vermijden, bestelt gewoon z’n favoriete croissant via Deliveroo, waar het aantal partners dat croissants aanbiedt in het vierde kwartaal van 2023 met 45,3% is toegenomen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022.*

*Stijging van aantal partners dat croissants verkoopt met 45,3% in Q4 van 2023 vs Q4 van 2022.

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.