Delivergooaaaal!! Belgen eten vooral frietjes, pizza en pasta als ze voetbal kijken

Deliveroo onthult de eetgewoonten van de Belgen tijdens de match

24/11/2022 - Gisteren speelde ons geliefde 11-tal hun eerste groepsmatch tijdens het toernooi. En zoals gewoonlijk kon daarbij een fris Belgisch biertje niet ontbreken. Echter gaat het kijken naar een voetbalmatch niet alleen gepaard met een dorstje, maar ook honger! Om dit te staven, ging Deliveroo op onderzoek uit naar onze eetgewoontes tijdens het voetbal kijken. En wat blijkt: voetbal, frietjes en bier zijn dé gouden combo onze landgenoten, gevolgd door pizza en pasta.

Deliveroo onthult wat de inwoners van België aan huis bestellen nu het grootste voetbaltoernooi ter wereld van start gaat. Van frietjes tot pizza en pasta - kijk wat de Belgen het liefst eten als ze hun thuisploeg steunen. 

De gegevens van Deliveroo onthullen ook wat de inwoners van België precies bestelden tijdens op verschillende momenten tijdens de match, zoals hun voorkeur wanneer de match start, de gerechten en snacks tijdens de eerste 15 minuten van de match, en wat de Belgen tijdens de rust het liefst eten.

 1. Frietjes - meest besteld voor de match en tijdens de match 
 2. Pizza - meest besteld tijdens de pauze 
 3. Pasta - vooral besteld tijdens de eerste 15 minuten van de match ​ 
 4. Ijs - meest populaire item besteld bij de supermarkt tijdens de match 
 5. Gebak - meest populaire item besteld bij de supermarkt tijdens de eerste 15 minuten van de match 

Nu België zich opmaakt voor de volgende match, helpt Deliveroo je alvast met enkele lekkere tips, zo krijg je tijdens de volgende match zeker geen honger!

 

Supporter voor het vaderland met Belgische frietjes
De dagen waarop het Belgische team een wedstrijd speelt zijn hoogdagen voor voetbalfans. Velen willen absoluut geen seconde van de match missen en laten daarom aan het begin van elke wedstrijd eten aan huis leveren. Uit statistieken bij Deliveroo* blijkt dat Belgen aan de start van iedere match waarin België speelt massaal frietjes laten leveren aan hun deur. De supporters in Luik, Brussel en Charleroi zijn daarbij de koplopers en bestellen het meeste frietjes. 

Ben je nog op zoek naar een plek waar je frietjes kan bestellen voor de Belgische voetbalmatch start? Check dan zeker: 

 

 

Geen voetbal zonder Italië
Ondanks dat Italië voor de tweede keer op rij niet kan deelnemen aan het grootste voetbaltoernooi ter wereld, zijn ze er toch een beetje bij. Het land, waar voetbal een nationale trots is, mag dan misschien niet spelen, ze komen wel aan bod tijdens het toernooi met hun andere nationale trots: pizza en pasta. De twee gerechten worden namelijk volop besteld door de Belgen wanneer ze de match volgen. De grootste pasta-eters bevinden zich in Brugge, waar ze dol zijn op penne, terwijl pizza dan weer populair is in Gent. 

Krijg je tijdens de eerste 15 minuten honger? Zorg dat Italië toch een plekje heeft tijdens het toernooi en bestel pizza en pasta bij:

 • Penne bij Picobello in Brugge 
 • Pasta bij BAVET in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, ​ Mechelen, Kortrijk en Oostende
 • Pizza bij Otomat in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Leuven en Mechelen
 • Pizza bij Cuore di Puglia in Antwerpen
 • Pizza bij pizzeria Rossi in Hasselt

Halftime: dessert
Het onderzoek* van Deliveroo geeft verder aan dat een groot deel van de Belgen na een hartige maaltijd wilt afsluiten met een zoetje. Tijdens de half time bestelde het merendeel van de supporters zoete snacks zoals brownies, ijs, taart en cheesecake via de bezorgservice. De grootste snoepers volgen de match vanuit Sint-Niklaas, waar ze verlekkerd zijn op brownies. 

Bestel je favoriete dessert bij:

 

 

Voetbal en … cécémel? ​
Naast de typische bestellingen zoals frietjes, pizza en bier, werd er nog een opvallende bestelling vastgesteld: cécémel! De supporters in Gent bereiden zich voor op de match door een fond te leggen met cécémel, terwijl ze dit in namen doen met gerechten met linzen. Goed voor de spijsvertering en misschien ook tegen de stress tijdens de match? 

Ben je geïnspireerd door deze verrassende gewoontes? Bestel ze bij:

 • Cécémel bij Panos in Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge en Namen
 • Cécémel bij Dunkin’ in Brugge, Gent, Brussel, Antwerpen, Luik ​ 
 • Hot chocolate bij Oats Day Long in Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel
 • Linzensoep bij My Cham’s in Namen
 • Linzensalade bij Wasbar in Gent, Antwerpen, Leuven, Hasselt, Mechelen en Brugge

Geen voetbalplezier zonder bier
Daarnaast kan ook bier voor velen niet ontbreken! Of het nu is om naar een wedstrijd te kijken, een overwinning te vieren of zich te troosten na een nederlaag. Merk je dat de biervoorraad al op is, maar wil je geen seconde van de match missen? Laat je favoriete bier dan gewoon bij je thuis leveren en mis geen seconde van de wedstrijd.

Wil je bovendien je bier matchen met het gerecht dat je bestelde? Laat je dan inspireren door onze beer/food pairing tips: 

 • Jupiler, ideaal met frietjes bij Carrefour in Antwerpen, Aalst, Brussel, Charleroi, Dendermonde, Gent, Liège, Brugge, Hasselt, Louvain-La-Neuve, Leuven, Mechelen, Mons, Roeselare & Turnhout
 • Vedett IPA of Duvel voor bij je pizza bij Otomat in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Leuven & Mechelen
 • Stella Artois bij al je favoriete pasta’s bij BAVET in Antwerpen Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Liège, Mechelen, Kortrijk & Oostende
 • Bolleke bij stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen om bij je frietjes te drinken, of als dessert na je maaltijd
 • 0% alcohol, 100% taste pack voor degene die het rustig aan doen bij Brussels Beer Project in Brussel

 

 

Morena Krcmar, marketing manager Deliveroo België: "In geen enkel ander land is friet zo populair als bij ons, het verbaast ons ook niet dat dit gerecht, naast pizza en pasta massaal wordt besteld tijdens het voetbal. Het zijn alle drie eenvoudige, snelle gerechten die bij je thuis geleverd kunnen worden. Ook bij onze partners die boodschappen aanbieden, zoals Carrefour, zien we een stijging in het aantal bestellingen. Voor velen hoort bier bij voetbal, en dat kunnen ze op die manier eenvoudig aan hun deur laten leveren.”

Klanten kunnen op Deliveroo onmiddellijk bestellen via de Deliveroo app of online. Download hier de app.

*Data gebaseerd op bestellingen in België tijdens de matches van België tijdens het EK in 2021. 

Matches: 

- 12 juni 21:00u: Belgë vs. Rusland

- 17 juni 18:00u: Denemarken vs. België 

- 21 juni 21:00u: Finland vs. België

- 27 juni 21:00u: België vs. Portugal

- 2 juli 21:00u: België vs. Italië

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.