DELIVEROO onderzoekt: studenten en hun eetgewoontes

 Nu de feestdagen achter de rug zijn, duiken studenten opnieuw in hun boeken. Tijdens de examenperiode grijpen heel wat studenten naar junkfood en laten ze groenten en fruit links liggen.
Wat eten studenten tijdens het studeren? Hoe kunnen ze hun concentratie verhogen? En welke voeding kan hen helpen bij het studeren? Deliveroo ging op onderzoek en geeft raad!

Tijdens de examenperiode vinden studenten het moeilijker om zich aan een gezond eetpatroon te houden. Ze neigen vaker naar snacks, liters koffie en comfort food. Dit eetpatroon wordt vaak geassocieerd met verhoogde stress, slapeloosheid en dus minder concentratie tijdens het studeren en het examen. 

Deliveroo moedigt studenten aan om gezond te eten tijdens de examens voor optimale academische en mentale prestaties. Het eten van de zogenaamde ‘Brain Foods’ voeden je hersenen en helpen studenten om zich beter te concentreren voor een langere periode.

 1. Go bananas! 🍌
  Fruit behoort tot het beste hersenvoedsel dus het is aangeraden om zeker voldoende fruit te eten. Bananen bevatten veel eiwitten die je bloedsuikerspiegel stabiliseren en je concentratie verhogen.
 2. Groene groenten! 🥦
  Wist je dat hoe donkerder de groente, hoe hoger de concentratie voedingsstoffen? Kies voor gerechten met spinazie of boerenkool, die bevatten veel magnesium die het stressniveau verlagen. 
 3. Snack! 🥜
  Snacken kan werken als een motivatie. Kies voor gezonde tussendoortjes zoals bessen, zaden en noten. Bovendien verhoogt kauwen je concentratie niveau dus een zakje (gezonde) nootjes naast je bureau zal wonderen doen.
 4. Stap af van het klassiek eetpatroon! 🍽
  Zoals aangetoond in het food trends rapport van 2020, stappen we stilaan af van het klassieke eetpatroon: ontbijt, lunch en diner. Kies voor 5 of 6 kleinere maaltijden om je concentratieniveau hoog te houden. Wanneer je lichaam grote maaltijd dient te verwerken, word je moe. Kies dus voor meer kleinere gerechten. 
 5. Stay hydrated! 💦
  Beperk koffie tot één per dag en blijf gehydrateerd door minstens twee liter water te drinken. 

  Neem af en toe een pauze om je gedachten te verzetten en je benen te strekken. Heb je morgen een examen en ben je nog lang niet klaar? Dan levert Deliveroo jouw favoriete snack toch gewoon aan huis of de locatie waar je aan het studeren bent.

  Om het makkelijk voor jou te maken, tipt Deliveroo volgende restaurants waar jij heerlijk brain food kunt bestellen tijdens de examenperiode:

  Leuven:

  Gent:

  Brussel:

  Luik:

  Vergeet uiteraard jezelf niet te belonen na een moeilijk examen of vier samen met vrienden het einde van de examenperiode met jullie favoriete pizza of hamburger!

  Maureen Richard

   

  Daphné Bonami

   

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Deliveroo

  Over Deliveroo

  Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

  Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

  Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.