DELIVEROO onthult de foodtrends van 2021

Ook op het gebied van gastronomie ontkomt men niet aan de nieuwste opkomende trends. Na een uitzonderlijk jaar, vormt 2021 een keerpunt op culinair vlak! Dit jaar kennen plantaardige gerechten een ongekende groei, maar ook andere foodtrends zullen je grote ogen doen trekken!

Met behulp van cijfers, statistieken en analyses brengen de foodexperts van DELIVEROO de voedseltrends in kaart die we in 2021 mogen verwachten. 

PLANTAARDIG OP JE BORD
Los van grote veranderingen in de afgelopen jaren, blijft innovatie in plantaardige voeding zich verder doorzetten en groeit de verscheidenheid aan groene vleesvervangers van gedroogde paddenstoelen tot jackfruit met maximale snelheid om de voedingsstoffen en smaken te behouden. Vijf jaar geleden vertegenwoordigde Deliveroo slechts 10 restaurants met vegetarische opties op het platform, vandaag zijn dat er bijna 435!

Veganisme is echter niets nieuws, maar de groeiende trend van flexitarisme laat zien dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een gevarieerd eetpatroon. In 2020 waagde 11% van de Belgen zich aan flexitarisme en 26% denkt deze trend verder te zetten in 2021*.

Deliveroo's aanbevelingen: Veganoo! (Brussel), Ami (Brussel), Greenway (Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen), Veggie Café VARIA (Brussel), Copper Branch (Brussel), Le Botaniste (Brussel en Gent) & Huggy's Bar (Luik en Brussel) 

  * Online studie uitgevoerd door het onderzoeksbureau Censuswide in opdracht van Deliveroo tussen 20 en 26 november 2020 bij 1.014 representatieve Belgen.  


  MINDER ALCOHOL, MEER PLEZIER
  Voor 47% van de Belgen zal de trend naar niet-alcoholische dranken het komende jaar 2021 sterk aanwezig zijn. En vooral onder de Millenials! Deliveroo voorspelt dat de zogenaamde mocktails in 2021 populairder zullen worden dankzij steeds vernieuwende recepten en innovaties. 

  Deliveroo's aanbevelingen: Tin on Tin (Gent), Bar Nine (Leuven) & Rich Monkey (Antwerpen)


  DUURZAAMHEID IN DE KEUKEN
  Bijna de helft (44%) van de ondervraagde Belgen geeft aan dat het voorkomen van voedselverspilling een hoofdprioriteit wordt het komende jaar. In 2021 gooien we niets weg, we consumeren zoveel mogelijk! Schillen van groente worden gebakken tot krokante chips of restjes pasta gaan in de soep als lunch! Het doel is om zoveel mogelijk voedselverspilling te voorkomen. 

  Deliveroo's aanbevelingen: Thai Café (Brussel), EXKi (Brussel) & Le Pain Quotidien (Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Namen)


  ZEG NIET ZOMAAR KOFFIE
  Koffie is niet zomaar een drankje dat je 's ochtends drinkt om wakker te worden of je een excuus geeft om wat langer met collega's te kletsen! In 2021 zou koffie in andere vormen aanwezig zijn, namelijk in voeding: mueslirepen, smoothies, yoghurt of verwerkt in hartige recepten. 

  Deliveroo's aanbeveling: Pastéis de Nata café chez Forcardo (Brussel)

  SUPER SUPER SUPERFOODS
  De wereldwijde pandemie van afgelopen jaar heeft ons laten zien hóe belangrijk het is om gezond te zijn. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan prebiotica (natuurlijke vezels) zoals knoflook, cichorei, chiazaden, gefermenteerde voedingsmiddelen, rijk aan probiotica en vitamine C zullen in 2021 onze beste bondgenoten zijn voor een sterker immuunsysteem.  

  Deliveroo's aanbevelingen: EXKi (Brussel), Vers-Zuid (Antwerpen), Vers-Eilandje (Antwerpen), O'yo (Gent), Peck 20 (Brussel) & Oats Day Long (Gent)

  ONTBIJT ALS EEN KONING
  Door tijdgebrek of uit gemak of omdat je er simpelweg geen zin in hebt, gebeurt het wel eens dat we het ontbijt laten voor wat het is en aan onze dag beginnen zonder te ontbijten. Maar een goed ontbijt is als het ware jouw benzine voor jouw dagelijkse rit. Nu we allen vaker telewerken, is er vermoedelijk wat meer tijd om te
  ontbijten. Deliveroo voorspelt alvast dat we dit jaar meer en uitgebreider zullen ontbijten.

  In België blijft ontbijten een belangrijke maaltijd en wordt het door 88% van de Belgen geconsumeerd. De gemiddelde tijd om te ontbijten is om 8u50. 45% van de Belgen ontbijt tussen 8u en 10u59.  

  Deliveroo's aanbevelingen: Pain Quotidien (Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Namen), The Pancake Club (Gent), Pop's Pancakes (Brussel), Renard Bakery (Brussel) & La Table Rustique (Brussel)

  ONTDEK DEZE VEELZIJDIGE PEULVRUCHT
  Kikkererwten zijn zoveel meer dan hummus, falafels of kikkererwtenpasta! Deze peulvrucht zit boordevol voedingsstoffen, rijk aan vezels en plantaardige eiwitten. Je kunt er pizzabodems mee maken, gebak en zelfs tofu!  

  Deliveroo's aanbevelingen: Pois Chiche (Brussel), Mumtaz (Brussel), Bokertov (Antwerpen) Yababa (Brussel), Chicounou (Brussel), Beiruti (Gent) & SemSom (Brussel)

  KONING KOMBUCHA
  Terwijl het drankje reeds zijn intrede maakte in 2018, wordt Kombucha dé healthy dorstlesser van 2021.

  Deliveroo's aanbevelingen:  Aloha Poke Bowl (Antwerpen) & Le Botaniste (Brussel en Gent)

  HENNEP 
  In 2021 wordt het duidelijk welke voordelen hennep op ons bord brengt! In de collectieve verbeelding wordt hennep nog vaak geassocieerd met cannabis, waarbij deze laatste psychotrope effecten met zich meebrengt. Hennep is een eiwitrijk ingrediënt dat reeds bekend is bij de geïnformeerde vegetariërs en wordt steeds vaker geconsumeerd. Onder de vorm van zaden, meel of olie heeft hennep veel voordelen en is met name een rijk aan Omega 3 en 6.

  CULINAIRE REIS NAAR AZIË
  De Aziatische keuken blijft een onuitputtelijk bron van inspiratie in de gastronomie. Zo komt de 'bao', een van oorsprong Chinees gerecht, in opmars. Een klein gestoomd bolletje overgoten met een verscheidenheid aan vullingen. In steeds meer Belgische restaurants staat de Bao op het menu.

  26% van de Belgen heeft vorig jaar voor het eerst de Aziatische keuken geproefd en zal dit in 2021 blijven doen!  

  Conseil de Deliveroo : Ichi Bao (Gent), Kobap x Nom Pow (Brussel), Baogo (Brussel), Sunny Bao (Brussel), Wokman (Luik)

  Rodolphe Van Nuffel, Corporate Affairs Deliveroo: “Deliveroo is inmiddels vijf jaar actief in Belgie en we zien dat er steeds meer behoefte is aan bewust eten. Hoewel specifieke maaltijdtrends komen en gaan, blijft de vraag naar vegetarische alternatieven en voedzame maaltijden groeien, en worden mensen steeds milieubewuster. We houden hier rekening mee in ons aanbod, met een ruim aanbod van vegetarische en voedzame maaltijden, door onze partners aan te bieden om te helpen bij het kiezen van milieuvriendelijke verpakkingen en onze riders te stimuleren om de bezorging per fiets te brengen. Nieuw in 2021 is dat we in 2021 de uitstoot van leveringen zullen. Daardoor zullen de leveringen van ons bedrijf CO2 neutraal zijn, zonder kosten voor onze restaurantpartners of klanten. Tegelijkertijd blijven we uiteraard ook gerechten aanbieden die al jarenlang onveranderd populair zijn onder Belgen, zoals burgers en pizza."

  Over Deliveroo

  Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 80.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 60.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met 2.500 medewerkers in kantoren over de hele wereld.

  Deliveroo is actief in meer dan 500 steden in 12 markten, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

  Actief in België sinds 2015, Deliveroo is aanwezig in 35 steden, waaronder Antwerpen, Brussel, Brugge, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen, Oostende en Waterloo. Momenteel zijn er 3.500 koeriers actief in het land en werken 3.000 restaurants met Deliveroo.

  Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.​

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Deliveroo

  Over Deliveroo

  Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

  Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

  Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.