Deliveroo onthult de meest trendy gerechten van 2020

Een overzicht van de populairste gerechten in België en wereldwijd

  • Deliveroo heeft een lijst gemaakt met de 100 gerechten waarvan de populariteit bijzonder snel aan het stijgen is in de wereld
  • Opmerkelijk is de de naam Manhattn's Burger in de top 3, zij werken pas sinds april en de start van de lockdown exclusief samen met Deliveroo.
  • Wereldwijd vormen de hamburger, de poké bowl met zalm en een white mocha de top 3.

Met het einde van het jaar in zicht, blikken we al eens graag terug op de verschillende topics van afgelopen jaar. De bezorgservice Deliveroo maakt van de gelegenheid gebruik om de culinaire toppers op te lijsten die in 2020 het meest populair waren in België en over de hele wereld.

In deze top 100 wereldranglijst met ondermeer Dubai, Australië, Hong Kong en Singapour worden onze Belgische restaurants goed vertegenwoordigd, want maar liefst 9 gerechten behoren tot de 100 meest populairste ter wereld.

Ontdek hieronder Deliveroo's 10 meest populaire gerechten in België:

​1) Spaghetti Kastart van De Kastart in Gent
2) Empire Cheeseburger van Manhattn's Burgers in Brussel
3) Make Your Own Bowl van Surfside Poké in Luik
4) McMenu Big Mac van McDonald's Luik
5) Salmon Style House Bowl van Fitchen Antwerpen
6) Tacos Double van Chamas Tacos in Luik
7) Chicken Nuggets van French Tacos in Kortrijk
8) Pain au chocolat van Renard Bakery in Brussel
9) Bocca Bacon van Bocca Gent
10) Smoked Chicken with Spices  van MyTannour​ in Brussel

De hamburger die vorig jaar op nummer één stond, maakt plaats voor een Gentse klassieker: de spaghetti Kastart. Zoals eerder dit jaar aangehaald, heeft de pandemie ervoor gezorgd dat we terug grijpen naar Belgische klassiekers. Voor het eerst stoot deze klassieker het meest populaire menu-item op Deliveroo, de hamburger, van zijn eerste plaatst. 

De trend van gezonde voeding zet niet alleen in België, maar ook wereldwijd, meer dan ooit tevoren duidelijk stappen. Naast de Hawaiiaanse poké bowls, die eerder op de lijst stonden, voegen verse salades van Fitchen zich aan het rijtje van top 10 meest populaire gerechten. 

Ontdek hieronder de top 10 meest populaire gerechten via Deliveroo over de hele wereld:

​1) Cheeseburger van Five Guys, Dubai
2) Salmon Pokè van Pokèria by NINA, Firenze
3) White Mocha van Starbucks, Koeweit
4) Mary's Burger van Mary's, Sydney
5) Cheeseburger van Le Ruisseau, Parijs
6) 913茶王 van 天仁茗茶 Tenren's Tea, Hong Kong
7) Cheeseburger van Five Guys, Londen
8) Salmon Pokè van Makito Casteddu, Cagliari
9) House Black Daal (V) van Dishoom, Londen
10) Burrito van Chidoz, Nijmegen

Opvallend aan de top 100 wereldranglijst van 2020 is dat ontbijt en koffie voor het eerst deel uitmaken van de ranking. Door de Covid-restricties wonnen koffiebars en ontbijtzaken met levering aan huis aan populariteit. De white Mocha neemt de 3e plaats in, een Expresso de 14e plaats, een croissant de 35e plaats en de pain au chocolat van de Belgische bakkerij Renard Bakery in Brussel sluit de rij af op de 100ste plaats.

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.