Deliveroo onthult de rituelen van de voetbalfans in Europa

Om honger van te krijgen...

Voor sommigen is het gewoon een voetbalwedstrijd, voor anderen is het veel meer dan dat. Veel fans maken er een punt van om een voetbalmatch op de best mogelijke manier te bekijken. Wat eten ze als ze winnen of verliezen? Waar zullen de fans de wedstrijden bekijken? En wie vormt het winnende team? Deliveroo ging op onderzoek in o.a. Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Nederland en uiteraard België om de eetgewoonten tijdens een voetbalwedstrijd in kaart te brengen.

Wie zijn de meest ijverige voetbalfans? 

Uit een enquête die Censuswide voor Deliveroo in 8 landen* heeft uitgevoerd, werd bevestigd dat er een sterk patriottisme is onder de Belgen. Onder de ondervraagde landen, steekt België er met kop en schouders bovenuit dat ze uitsluitend de matchen van ons Belgische elftal zullen bekijken. 
Uit de studie blijkt dat hoe jonger de mensen zijn, hoe meer zij van plan zijn de hele wedstrijd te volgen. 

Welk land zal een wave krijgen?

Verbazingwekkend is dat een meerderheid van de Belgen (53%) van plan is de ploeg te steunen van het land waar ze momenteel verblijven. Ons patriottisme gaat dus gepaard met sympathie voor andere landen, meer specifiek zullen Duitsland, Engeland en Finland steun krijgen van de Belgen.  
Spanje en Italië zijn tevens landen met heel wat vaderlandslievende fans: 64% van hen zegt de wedstrijden van hun eigen land te volgen. 

Als het op eten aankomt, zijn de Belgen dan ook zo patriottisch? 

Op wedstrijdavonden wint het Italiaanse eten de trofee in alle 8 landen! Volgens alle respondenten die in het kader van deze studie zijn ondervraagd, is het de pizza die de fans als eerste kiezen voor een avondje voetbal. De tweede plaats wordt al snel vervuld door de hamburgerWist je trouwens dat Deliveroo in samenwerking met The First Color Burger een exclusieve tricolor "BELiveroo" hamburger tijdens het voetbaltoernooi aanbiedt?

In heel Europa is bier de drank die deze zomer door zowel mannen als vrouwen het meest zal worden gedronken, of het nu is om naar een wedstrijd te kijken, een overwinning te vieren of zich te troosten na een nederlaag! 

Samen uit of samen thuis?  

Gezien de getroffen maatregelen, zullen de voetbalfans in alle ondervraagde landen ervoor kiezen om deze zomer wedstrijden thuis of met vrienden te bekijken
Het zal dan ook niet verwonderen dat 64% van de 16-24-jarigen van plan is naar vrienden te gaan, terwijl 81% van de 35-44-jarigen van plan is de wedstrijden thuis te bekijken.

Welke landen vormen het winnende team? 

Op de vraag met welke fans zij het liefst de maaltijd zouden delen, maakten de Belgen hun keuze: de Fransen, dan de Spanjaarden en de Italianen..., maar het liefst van allemaal vieren de Belgen onderling met elkaar.  
 
De Spanjaarden van hun kant zouden kiezen voor hun Portugese buren met 18% en Italië met 21%. De Nederlanders zouden, in tegenstelling tot de Belgen, kiezen om met ons land een maaltijd te delen vóór een wedstrijd (18%). Ook de Ieren verkiezen hun buurland Schotland, namelijk 23% zegt dat zij graag een maaltijd zouden delen met Schotse fans. Wat de Emiraten betreft, zou 32% liever een maaltijd delen met de Engelsen en 27% met de Duitsers. 

Tenslotte wenst bijna 30% van de Britten hun maaltijd niet te delen met andere fans... wij oordelen niet.

*Enquête uitgevoerd door Censuswide tussen 1 en 4 juni 2021 in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Ierland, Spanje, Italië, Nederland, Verenigde Arabische Emiraten. De enquête werd online uitgevoerd bij een representatieve steekproef van 1.000 mensen in het VK en Frankrijk, en 500 mensen in de andere 6 landen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.