Deliveroo tipt Koreaanse food trends die je dit seizoen warm houden!

Dikke truien, dekentjes en kruiken! Het is tijd om ons op te warmen, want buiten dalen de temperaturen. Dé beste remedie om je warm te houden? Een heerlijk warm gerecht zoals stomende soep, een rijk gevulde omelet of spruitjes vol vitamine C. Deliveroo ging uit op onderzoek en spotte K-food of de Koreaanse keuken, die niet alleen trending is, maar zal ons helemaal verwarmen voor als het buiten grijs en somber is. 

Misschien is het de populaire Zuid-Koreaanse dramaserie die nog nazindert, maar steeds meer Koreaanse restaurants schieten als paddestoelen uit de Belgische grond. Op het Deliveroo platform neemt het aantal Koreaanse restaurants jaar na jaar toe. Ondermeer in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik kan je reeds tal van Koreaanse adresjes terugvinden. Hoog tijd dat de K-food onder de aandacht wordt gebracht zodat ook jij op de hoogte bent van de vele gezonde voordelen die deze keuken te bieden heeft.

Je kan je kleden als een Michelin-mannetje of je kan kiezen voor een heerlijke maaltijd waar je van binnen helemaal van opwarmt! Let’s talk K-food! Deliveroo tipt niet alleen de 3 meest trending K-foods die je dit seizoen moet proberen, het zijn tevens gerechten die je lichaamstemperatuur verhogen en je warm houden. Besparen op die energiefactuur wordt een makkie terwijl jij je warm eet!

Bibimbap (비빔밥)

Een gerecht dat meteen ook aan populariteit won dankzij K-series en dramas is Bibimbap. Een rijstmaaltijd met vlees, groentjes, specerijen en gebakken ei. Een heerlijke bowl waar gezondheid en smaak samengaan!

De favorieten op Deliveroo:

 Yangnyeom (양념치킨)

Als het net wat te moeilijk wordt om dit gerecht vlot uit te spreken, kan je ook gewoon fried chicken zeggen. Als is deze Yangnyeom een variant op de Koreaanse gebakken kip die gekruid wordt met een zoete en pittige saus van gochujang, knoflook, suiker en andere kruiden. Volgens Julia Moskin van The New York Times omschreven als “the apotheosis of the Korean style”.

 De favorieten op Deliveroo:

Manduguk (만두국, 饅頭-)

Hete noedelsoep of Mandu is een soep op basis van groenten en kimchi noedels, kleine stukjes tteok en een hartverwarmende bouillon die alle smaken opneemt in explodeert in je mond. Oorspronkelijk werd een basis van varkensvlees gemaakt, maar heden heb je keuze uit rundsvlees of veggie. Voor de ultieme ervaring bestel je ook nog enkele gefrituurde mandu. 

 De favorieten op Deliveroo:

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.