DELIVEROO TOP 100 VAN 2023

Deliveroo onthult jaarlijkse 'Deliveroo 100’ met opvallende gerechten van over de hele wereld

 • Deliveroo presenteert jaarlijks het 'Deliveroo 100 Rapport' met opvallende gerechten van over de hele wereld.
 • Een noedelsoep met buikspek uit Hong Kong staat wereldwijd op nummer één.
 • De volledige lijst van de 100 meest trendy gerechten die wereldwijd in 2023 zijn besteld, kan je hier downloaden.
 • De poké bowl is het meest bestelde gerecht in België.

Het is weer die tijd van het jaar waarin het Britse delivery platform Deliveroo terugblikt op het afgelopen jaar en zijn jaarlijkse 'Deliveroo top 100’ onthult. Een lijst van de meest trendy en populaire gerechten die wereldwijd op het platform zijn besteld.

De lijst van dit jaar kenmerkt zich door een eclectische mix van gerechten, waarbij klanten afwijken van hun reguliere eetgewoonten en de overvloed aan verschillende gerechten in hun directe omgeving verkennen. Van burrito's tot zelf samengestelde salade bowls tot zelfs bananen; de top 100 van dit jaar omvat enkele bekende favorieten van voorgaande jaren en diverse nieuwe toevoegingen voor 2023.

Hier is een voorproefje van de top tien meest populaire gerechten op Deliveroo over de hele wereld (Deliveroo is actief in 10 markten) - waarbij één Belgisch gerecht de top tien wereldwijd haalt:

 1. 腩肉墨丸米線 (Mixian (noedelsoep) met buikspek en inktvisbal) van TamJai Yunnan Mixian, Hong Kong
 2. Linguine Carbonara à la Parisienne (Linguine Carbonara, Parijse stijl) van Livio Più, Parijs, Frankrijk
 3. Bouw je eigen Poké Bowl van Poké Shack, Londen, VK
 4. Gran Crispy McBacon® van McDonald's, Milaan, Italië
 5. Original (Burger), van SALT, Dubai, VAE
 6. Burrito Bowl van Boojum, Dublin, Ierland
 7. Zalm Style Poké Bowl van Hawaiian Poké Bowl, Antwerpen, België
 8. Bouw je eigen saladekom van atis, Londen, VK
 9. Sausage McMuffin® with Egg Combo for 1, van McDonald's, Hong Kong
 10. Burrito van Fresh Mex, Aberdeen, VK

Voor het eerst in de geschiedenis van de Deliveroo 100 neemt Hong Kong de eerste plaats in voor het meest trendy gerecht wereldwijd van TamJai Yunnan Mixian met een verwarmende, traditionele noedelsoep gemaakt met buikspek en inktvis. Frankrijk behaalt de tweede plaats met een Linguine Carbonara à la Parisienne, van Livio Più, gevolgd door een zelf samengestelde Poké bowl van Poké Shack in Londen. Op de vierde plaats vinden we Italië, met de Crispy McBacon® burger van McDonald's die verrassend pasta- en pizzagerechten overtreft.

De top 100 lijst van Deliveroo onthult een nieuwe wereldwijde delivery-trend voor 2023: mix-en-match bowl food. Vol met kleurrijke, verse, gezonde ingrediënten, blijkt deze trend favoriet te zijn in zeven van de tien markten, wat 40% van de wereldwijde top tien lijst en een vijfde (20%) van de wereldwijde top 100 lijst vertegenwoordigt. De grootste consumenten van dergelijke bowls bevinden zich verrassend genoeg in Italië.

De eeuwige favorieten, pizza en burgers, blijven heersen in de wereldwijde top 100 trending lijst, met respectievelijk 7% en 19% van de top mondiale gerechten. Desalniettemin is de populariteit van Mexicaanse burrito wraps en bowls bijna verdubbeld sinds vorig jaar, met nu negen verschijningen in zes landen in de wereldwijde top 100 lijst, vergeleken met vijf in 2022.

Ontdek hieronder de lijst van de top tien meest trendy gerechten op Deliveroo in België voor 2023:

 1. Zalm Style Poké Bowl - Hawaiian Poké Bowl - Antwerpen
 2. Giant Menu (burger) - Quick - Brussel
 3. Chicken McNuggets© - McDonald’s - Brussel
 4. Bouw Je Eigen Kom! - Moana Pokébowls - Brugge
 5. Penne Pasta met pikante tomatensaus met of zonder spek - Bocca - Gent
 6. Otacos size M - O’Tacos - Brussel
 7. Giant Menu (burger) - Quick - Luik
 8. Big Mac® (burger) - McDonald’s - Brussel
 9. O'tacos size L - O’Tacos - Brussel
 10.  Medium Spaghetti Kastart - De Kastart - Gent

Aan de hand van de top 10 populairste gerechten in België leidt Deliveroo specifiek voor ons land enkele trends af:

1. Poké Bowls blijven populair: In 2021 prijkte de poké bowl bovenaan de wereldwijde top 100 en Belgische top 10, en ook vandaag blijft de poké populair. De aanwezigheid van twee Poké Bowls (Zalm Style Poké Bowl - Hawaiian Poké Bowl, en Build Your Own Poké! - Moana Pokébowls) in de Belgische top 10 duidt op de voortdurende populariteit van deze gezonde en aanpasbare gerechten, waarbij klanten hun eigen combinaties kunnen samenstellen.

2. Diversiteit in de keuken: De aanwezigheid van gerechten van O’Tacos wijst op de populariteit van diverse keukens en gerechten met een internationaal tintje.

3. Comfort food: Van fastfoodfavorieten zoals burgers van Quick en McDonald’s tot lokale gerechten zoals een Spaghetti Kastart van De Kastart, de trend van comfort food richt zich op gemak, bekende smaken en lekkere maaltijden. Het diversifiëren van burgerkeuzes geeft aan dat Belgen hun comfort food horizon verbreden zonder af te wijken van vertrouwde eetervaringen.

Al met al lijkt de Belgische eetvoorkeur op Deliveroo divers en internationaal te zijn, waarbij gezonde opties zoals Poké Bowls naast bekende fastfoodkeuzes en comfortgerechten staan. Het feit dat gerechten van grote ketens zoals McDonald's en Quick nog steeds prominent aanwezig zijn, toont aan dat er een evenwicht is tussen de vraag naar bekende smaken en de wens om nieuwe en gevarieerde gerechten te ontdekken.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.