Deliveroo viert 7de verjaardag in Gent

Gent, 30 mei 2023 - Deliveroo, het online food delivery platform, viert zijn 7-jarig bestaan in Gent, een stad die een mix van historische charme en hedendaags stadsleven uitstraalt. Met zijn levendige cultuur en festivals belichaamt Gent de essentie van mensen die het goede leven omarmen en lekker eten appreciëren. Sinds de succesvolle lancering in 2016 werkt Deliveroo samen met honderden restaurants, lokale partners en kruideniers in Gent, waardoor de inwoners een breed scala aan gerechten, keukens en essentiële boodschappen aangeboden krijgen.

Wat Gentenaren bestellen

In een stad waar eten een speciale plaats inneemt in de harten van haar inwoners, hebben Gentenaars een voorliefde ontwikkeld voor bepaalde gerechten of voedingsmiddelen. Van Gentse Waterzooi tot cuberdons met frambozensmaak (of Neuzekes), de Gentenaren weten wat lekker is. Maar wat bestellen ze het vaakst? De top 5 van meest bestelde gerechten/keukens bestaat uit hamburgers (1), Italiaanse keuken (2), pizza (3), frituur (4) en broodjes (5). Daarnaast zijn de bestellingen van kebab in het eerste kwartaal van dit jaar met 62% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal in 2022. 

Maar Deliveroo is niet alleen een platform om heerlijke maaltijden te laten bezorgen; het voorziet ook in de on-demand boodschappen behoeften van Gentenaren. De meest populaire items zijn: donut (1), wit broodje (2), melk (3), swirl donut met Nutella (4) en Cheesecake (5). De zoetekauw wil natuurlijk ook wat. 

Het succes van Deliveroo in Gent heeft ook een positieve impact gehad op de restaurantpartners. Zo besluit ook  Jef Poppe van BABU"Al vanaf de start liep de samenwerking met Deliveroo heel vlot. Bovendien merken we een stijging van onze sales dankzij de sterke online kanalen van het platform.”

Van de meest favoriete restaurants in Gent is er de volgende top 5 waar de Gentenaren het vaakst hun bestelling plaatsen: De KastartHawaiian Poke BowlBocca RecollettenleiFrituur Frans Hooiaard en McDonald's Martelaarslaan.

Deliveroo is niet meer weg te denken uit de Gentse community en biedt zijn klanten een gemakkelijke en betrouwbare manier om van hun favoriete gerechten en boodschappen te genieten. De groei van het aantal restaurantpartners blijft positief. In het eerste kwartaal van 2023 groeide het aantal met 5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022, wat de groeiende aanwezigheid van het platform aantoont. Bovendien kunnen naburige gemeenten nu gemakkelijk bestellen via de Deliveroo-app en groeit de belangstelling voor deze dienst.

 

Quirin Dalemans, General Manager Deliveroo België
Quirin Dalemans, General Manager Deliveroo België
"We zijn ontzettend dankbaar om ons 7de jaar in het mooie Gent in te luiden. Bij Deliveroo begrijpen we het belang om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten, waaronder ook de studenten. Ons assortiment gerechten en boodschappen is zeer divers en we streven er voortdurend naar om ons aanbod uit te breiden om aan de behoeften van de stad te voldoen. We kijken ernaar uit om ons aanbod verder uit te breiden en onze groei voort te zetten, zodat we de Gentenaren nog jarenlang een betrouwbare bezorgdienst kunnen aanbieden", besluit Quirin Dalemans, General Manager van Deliveroo België.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.