Deliveroo viert zevende verjaardag in Antwerpen

  • 1 op de 12 Antwerpenaren bestelde vorig jaar via Deliveroo.
  • Naast pizza, sushi en hamburgers staan ook typisch Vlaamse belegde broodjes en frietjes van de frituur in de top vijf van Antwerpse bestellingen...maar de nieuwe trend is de Griekse keuken: bestellingen stegen met 52% (Q4 2022 vs Q4 2021).
  • De inkomsten van Deliveroo's partners zijn 8 keer groter sinds het eerste jaar dat het platform in Antwerpen actief was.
  • Deliveroo opende onlangs een nieuw kantoor in Antwerpen en maakt van de stad zijn topprioriteit in 2023

Antwerpen, 13 maart — Antwerpenaren weten wat lekker is. Rijkelijk belegde pizza’s, goed gevulde uramaki’s, en stevige burgers: ze verschijnen allemaal regelmatig op tafel in de Scheldestad. Dat blijkt uit de statistieken van Deliveroo – het online bezorgplatform voor al wat lekker is – dat in maart zijn smaakvolle zevende verjaardag in Antwerpen viert. 

Samen met Brussel was Antwerpen de eerste stad waar Deliveroo beschikbaar was in België. De Scheldestad groeide uit tot de tweede grootste stad - na Brussel - waar Deliveroo actief is. Een slimme zet zo blijkt, want één op de twaalf Antwerpenaren plaatste het afgelopen jaar een bestelling in de app. Hoewel Deliveroo deze maand al zeven kaarsjes uitblaast in Antwerpen ziet het bedrijf er nog een lange en vruchtbare toekomst voor zich.

"De inkomsten van onze partners zijn al 8 keer groter geworden sinds het eerste jaar dat we in Antwerpen actief werden. En er is nog een enorm potentieel in de stad", zegt Quirin Dalemans, General Manager Deliveroo Belgium. 

Populaire gerechten in Antwerpen

De typisch Vlaamse keuken doet het goed in ‘t Stad. De alom gekende belegde broodjes - denk maar aan een tonijntino met extra augurkjes - en het onafscheidelijke duo frikandellen met frietjes zijn twee “oer-Belgische” afhaalgerechten die samen met pizza, sushi en burgers in de top vijf staan. Maar ook valt de internationale keuken in de smaak. Sabich is daar een goed voorbeeld van. Het pita broodje met gebakken aubergines en hardgekookte eieren gaat vlot over de toonbank bij Humm. Ook Pita Shoarma - te vinden bij Finjan sinds ‘94 - ​ is een van de grote favorieten die op de app verkrijgbaar is. De authentieke Chinese kippenblokjes met zoetzure saus - te vinden bij Monkey King - vormen de kers op de taart wat betreft internationale keuken die de app in Antwerpen aanbiedt. 

De smaak voor diverse keukens kregen klanten te pakken tijdens de coronapandemie. Toen uiteten niet langer mogelijk was schoot Deliveroo namelijk te hulp. Een divers aanbod was daarbij van groot belang, want de app verving de mogelijkheid om op vrijdagavond te kiezen waar klanten zouden eten. De trend bleef duidelijk - en gelukkig - hangen en veranderde afhaal voorgoed. Vlaamse klassiekers of een hap over grenzen heen, dankzij de app zijn ze beide nooit ver weg. 

 

Lokale favorieten

Het Antwerpse kent ook zijn eigen lokale favorieten bij de maaltijdbezorger, zijnde Bokertov en Manhattn’s. Met hun broodjes gerookt vlees en hamburgers waardoor klanten zich in New York wanen vormt dat geen verrassing. Echter levert Deliveroo meer dan eten en lest het bedrijf ook de Antwerpse dorst. De nood aan cafeïne - die in ‘t Stad vrij hoog ligt - stilt Deliveroo onder andere met roasted koffies van het beroemde Cross Roast aan de Grote Markt.

Sinds kort kunnen Antwerpenaren die zelf liever in de kookpotten roeren ook terugvallen op Deliveroo. Van koffiekoeken op een langzame zondagochtend tot een kilo Black Aberdeen Cote a L'Os voor op vrijdagavond: Deliveroo levert het allemaal netjes tot aan de voordeur.

De grote favorieten van de Antwerpenaren op de Deliveroo-app in 2022 in vergelijking met het jaar ervoor? De favoriete bestellingen zijn hamburgers (1) en pizza (2). Op de derde plaats staat sushi. Daarna volgen belegde broodjes en onze Belgische frituur. Grieks is echter de keuken met de grootste groeispurt. Tzatziki, keftedes en baklava vielen op in Antwerpen, want de vraag naar dergelijke Griekse lekkernijen steeg met 52% (Q4 2022 vs Q4 2021). Benieuwd hoe de Antwerpse smaak in 2023 zal evolueren!

 

Nieuw jaar, nieuw kantoor

Deliveroo opende onlangs een kantoor in Antwerpen met een toegewijd team. Het groeiende team in Antwerpen telt al 10 managers om de lokale business in de stad te ontwikkelen. De taak van het team is om alles hyper lokaal te maken. 

"Ons hoofdkantoor is gevestigd in Brussel en daar beheren we alle activiteiten van Deliveroo België. Antwerpen is een prioritaire stad voor Deliveroo. Daarom hebben we besloten om hier, in het hart van Vlaanderen, een nieuw kantoor te openen met een toegewijd team met als doel de business lokaal te ontwikkelen. We doen dit met een team dat de stad, de lokale cultuur en de echte Antwerpenaren goed kent en dat de lokale business en de klanten nog beter kan begrijpen", zegt Quirin Dalemans, General Manager Deliveroo België. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.