DELIVEROO viert zijn "wassen" verjaardag in België !

Deliveroo mag 4 kaarsjes uitblazen, want de bezorgservice levert sinds 2015 de eerste maaltijden aan huis in onze land en meer specifiek onze hoofdstad.
Ter gelegenheid van deze verjaardag onthult Deliveroo enkele cijfers over de Belgische bestelgewoontes.

Na een drukke werkweek en een volgepland weekend, wil een Belgisch gezin op zondagavond eigenlijk gewoon genieten van een gezellige avond! Uit recente cijfers blijkt dat de ideale partner op zondagavond Deliveroo is, want op die dag wordt omstreeks 19u de meeste bestellingen geplaatst. Voor professionals wordt een late bestelling vaak op dinsdag geplaatst.

De eerste bestelling, een pizza, werd in ons land geplaatst op 14 september 2015. De meeste bestellingen worden thuis, op kantoor, in een sportclub, op terras of op het strand geplaatst. Elk jaar opnieuw is 1 januari en op de tweede plaatst 14 februari een piekmoment in het aantal bestellingen.

Benieuwd naar wat wij Belgen het liefst bestellen? Hieronder kan je een top 3 terugvinden van de meest populaire gerechten op Deliveroo:

 1. Amerikaans - een hamburger van bij McDonalds of Ellis Gourmet Burger, beschikbaar in verschillende steden;
 2. Pasta van de Kastard in Gent of Bavet in Antwerpen;
 3. Belgische keuken - Ballekes uit Brussel, Balls & Glory in Gent, Belgische pizza van Otomat of frietjes van Babo's in Leuven.

Verder worden er ook enkele nieuwe foodtrends gespot: veggie en healthy! Poké bowls, Buddha Bowls, slaatjes en wraps zijn meer vragende partij net zoals de vraag naar een ontbijt of een vieruurtje.

Als we even verder kijken naar de Brusselse bestelgewoonten, zien we dat de volgende restaurants de meeste bestellingen binnenkrijgen via Deliveroo:

 1. Menu Giant Quick
 2. Poké Bowl (Poki Poke)
 3. Big Joe (Super Fille du Tram)
 4. Bibimbap (Kobap)
 5. Barbecue Pizza (Pizza Hut)
 6. Boulettes Sauce Brusseleir (Ballekes)
 7. Pad Thai (Thai Café)
 8. Sushi (La Sushiria)
 9. Burrito (Ancho)
 10. Make your Own Wok (Gatsu Gatsu)

Met maar liefst 450 Deliveroo-riders, wordt er per levering gemiddeld 1,35 km afgelegd om de maaltijden van de restaurants naar de Deliveroo-klant te brengen. 

De duurste bestelling werd geplaatst voor € 440,- en dit voor maar liefst 40 gerechten. En ook Deliveroo for Business doet het goed in Brussel! Zo werd de grootste bestelling geleverd door maar liefst 9 riders voor € 900,- aan verse salades.

Maureen Richard

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.