Deliveroo's overzicht van de meest bestelde gerechten in 2019 in België en wereldwijd

Met het naderen van het einde van het jaar, blikt de bezorgservice Deliveroo terug op enkele culinaire hoogtepunten van 2019 en onthult de meest populaire gerechten over de hele wereld. Voor het eerst deelt Deliveroo ook de meest bestelde gerechten in België! 
Ontdek hieronder welke gerechten populair zijn in België en over de hele wereld. 

Ontdek hieronder Deliveroo's 10 meest bestelde gerechten in België:

1) Big Giant Menu van Quick
2) McMenu Big Mac van McDonald's
3) Aloha van Poki Poké, Brussel
4) Bacon Burger van The Huggy's Bar, Luik
5) Avocado Chick Bowl van Fitchen, Gent
6) Salmon Style van Hawaiian Poke Bowl, Antwerpen
7) Classique Burger van Les Super Filles du Tram, Brussel
8) Bulgogi van Kobap, Brussel
9) Spaghetti Kastart van De Kastart, Gent
10) Penne met Bocca saus van Bocca, Gent

Deliveroo's top 10 in België toont naast enkele lokale favorieten twee sterke food trends: when comfort food meets healthy!

  • Of het verband houdt met de vele dagen regen die we in België hebben, weten we niet, maar Belgen houden van comfort food. Hamburgers en pasta vormen de belangrijkste gerechten in deze ranglijst waarbij hamburgers 4 plaatsen innemen en pasta 2 plaatsen.
     
  • Echter is de trend van gezonde voeding in op mars en is de Hawaiian poké bowl een erg populair gerecht in België. Drie restaurants die poké bowls aanbieden in 3 verschillende steden, maken deel uit van de top 10 van de meest bestelde gerechten in ons land.

Naast bovenstaande food trends, merkt Deliveroo op dat het aantal familie bestellingen afgelopen jaar is toegenomen. Gezinnen opteren steeds meer voor Deliveroo voor een gezellige avond thuis.

Ontdek hieronder een overzicht van de top 10 bestelde gerechten via Deliveroo wereldwijd: 

1) Poké Signature Super Protéiné van Pokawa, Parijs
2) Cheeseburger van Five Guys, London
3) Burrito Pollo van Gonzalez & Co, Barcelona
4) Salmon Pokè van Pokèria by NIMA, Milaan
5) Footlong Sub van Subway, Dublin
6) Tommy the Chook from Boss Burger Co, Geelong
7) 米線+一餸 van 譚仔雲南米線 Tam's Shop, Hong Kong
8) Shack Burger van Shake Shack, Dubai
9) Big Giant Menu van Quick, Luik
10) Sushi Burrito van Sushito, Amsterdam​​

Deliveroo kan uit de bestelcijfers van 2019 besluiten dat:

  • Wereldwijd de Hawaiian Poké Bowl als meest favoriet bestelde gerecht kan worden aangeduid. Het instagrammable en voedzame Hawaiiaanse gerecht werd in negen verschillende landen opgenomen als populairste gerecht en staat op de vierde plaats in de wereldwijde top 20-lijst.
  • er een toename is van het aantal bestellingen van traditionele en lokale gerechten alsook streetfood-favorieten zoals de Best Mountain Burger van Greg & Jerry's in Grenoble en Gyros van het Amsterdamse Meat & Greek. Zo bestond dit jaar een kwart van de Deliveroo 100 uit traditionele Aziatische gerechten.
  • er 51% meer gezonde opties werden besteld. 
  • kip een populair gerecht blijft! Of het nu wordt gebakken, gegrild of in een burrito wordt gerold, het is duidelijk dat mensen dol zijn op gerechten met kip.

Maureen Richard

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.