DELOVEROO: liefde is liefde

Deliveroo schenkt bij jouw bestelling een kinderboek over diversiteit

Diversiteit moeten we vieren, want liefde is toch gewoon liefde? Dat is de centrale gedachte achter de Brussels Pride en de maand waarin de LGBTQI+-community in de bloemetjes wordt gezet. Daarom verspreidt Deliveroo nog wat meer liefde dan gewoonlijk. In samenwerking met Lori Vandyck van de blog Lorimariette selecteert de bezorgdienst 3 kinderboekjes die deze thematiek belichten.

Tussen 20 en 22 mei wordt telkens een gratis regenboogboekje meegeleverd bij een bestelling via de Deliveroo-app.


Op 21 mei trekt de meest vrolijke en kleurrijke parade van het jaar opnieuw door onze hoofdstad. Ja hoor, het is weer tijd voor de Brussels Pride Parade! Het thema van dit jaar is "OPEN"! Het klinkt als een oproep tot meer inclusiviteit, respect en gelijkheid voor LGBTI+. ​ Als voorvechter van diversiteit kan Deliveroo de Pride niet zomaar voorbij laten gaan en levert daarom met DeLOVEroo haar bijdrage om de nodige portie liefde te verspreiden.

Tussen 20 en 22 mei ontvang je bij je bestelling een gratis regenboogboekje. Zo wil Deliveroo meehelpen om kinderen al spelenderwijs te informeren. Voor de selectie kinderboekjes klopte Deliveroo aan bij Lori Vandyck, mama van twee en oprichtster van verschillende mamaplatformen voor soon-to-be en kersverse moeders:

“Er zit meer in een prentenboek dan je denkt. Ik heb een voorliefde voor kinderboeken en die is nog groter als er gevoelige maatschappelijke thema’s aan bod komen. Zo kan je inclusiviteit, anti-racisme en ​ genderidentiteit - seksuele geaardheid - (inter)sekse, normaliseren zonder belerend over te komen. Op die manier breng je je kind (en jezelf) dichter bij een gelijkwaardige diversiteit in de wereld. Elk kind wil zichzelf eens kunnen herkennen in een prentenboek. Ik ben enorm verheugd dat Deliveroo aan mij dacht voor deze selectie. Het is fijn om te zien dat zij ook hun steentje bijdragen op deze manier. ”.

Deliveroo zal telkens 1 van de 3 regenboogboekjes leveren: 

  1. Waar is mijn noedelsoep van Chee-hen ​
    Een prentenboek dat gerechten uit verschillende culturen van heel de wereld in beeld brengt. ​
  2. Teckel Tom van Bette Westera ​
    Een verhaal in teckelperspectief waarbij Tom in een nieuw gezin komt met Saar en twee papa’s. ​
  3. Het huis met de gele deur van Hanne Luyten ​
    Een verhaal waar kinderen gewoon zichzelf mogen zijn.
“Het vieren van liefde in al zijn vormen is de kern van onze brand! Als merk dat dicht bij de mensen staat, ​ zijn we trots dat we een rol kunnen spelen naar aanleiding van de Pride in ons land. We willen elk kind inspireren om op te staan tegen onrecht en de moed te hebben om hun ware zelf te zijn. De selectie van Lori zijn indirecte en fijne verhalen die ons eraan herinneren dat liefde is wat de wereld nodig heeft.’’, zegt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België.

Wist je dat...

Deloveroo of Deliveroo's LGBTQ+ netwerk de 'Network Of The Year' heeft gewonnen tijdens de DIVA Awards 2022?

DIVA magazine is één van Europa's meest bekende LGBTQ+ magazines en zet zich in voor LGBTQI vrouwen en non-binaire mensen door middel van een reeks evenementen, waaronder de welbekende DIVA Awards.

Het Deliveroo LGBTQ+ netwerk bestaat uit vrijwilligers van over de hele wereld die zich inzetten voor LGBTQ- thema's zoals Pride month, World AIDS day, etc.

Download hier de beelden in hoge resolutie


Over Deliveroo

Deliveroo is een bezorgdienst, opgericht in 2013 in het Verenigd Koninkrijk door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt samen met ongeveer 160.000 restaurants en buurtwinkels, en met meer dan 180.000 koeriers om klanten de beste bezorgervaring te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft kantoren over de hele wereld. Deliveroo is actief in bijna 800 steden in 11 markten, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Koeweit, Nederland, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk.

 

Deliveroo is sinds 2015 actief in België en is nu aanwezig in meer dan 25 steden en gemeenten, waaronder Aalst, Antwerpen,Bergen, Brussel, Brugge, Charleroi, Doornik, Kortrijk, Gent, Genk, Hasselt, Knokke-Heist, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Mechelen, Namen, Oostende, Roeselare, Turnhout, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Vilvoorde en Waterloo. Momenteel zijn er 3.000 koeriers actief in het land en werken er 3.000 restaurants met Deliveroo in België.

Meer informatie vind je op: deliveroo.beFacebookInstagram.Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Daphné Bonami - Walkie Talkie
daphne@talkie.be l 0476 52 54 62

Zoë Nassel - Walkie Talkie
zoe@talkie.be l 0496 70 09 01

Rodolphe Van Nuffel - Deliveroo Belgium
rodolphe.van.nuffel@deliveroo.be l 0486 89 93 90

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.