Eet Belgisch, eet lokaal op onze nationale feestdag!

Deliveroo levert de beste Belgische gerechten aan huis!

Naar aanleiding van onze nationale feestdag op dinsdag 21 juli zet Deliveroo dé meest Belgische klassieker in de kijker: de stoverij. Deliveroo en Ronny De Backer van het Antwerpse restaurant 'De Bomma' onthullen hun tips voor de beste stoverij alsook welke Belgische gerechten je op Deliveroo kunt bestellen.

Stoverij is hét gerecht om op dinsdag 21 juli de Belgische nationale feestdag te vieren. Een klassieker dat door heel wat Belgische chefs opnieuw trendy werd gemaakt en bovendien werd uitgeroepen tot Culinair Belgisch Erfgoed! In combinatie met frietjes en een frisse pint kan iedereen bevestigen dat de stoofvleesschotel wordt gesmaakt. 

Zaakvoerder Ronny De Backer van De Bomma in Antwerpen houdt de traditie hoog en staat met beide voeten honkvast in de Belgische keuken. Niet alleen stoofvlees prijkt op de kaart, maar ook garnaalkrokettenvol-au-vent en seizoensgerechten zoals asperges op Vlaamse wijze. 

" 's Anderdaags smaakt stoverij altijd beter. Daarom bereiden wij onze huisgemaakte stoverij steeds de avond op voorhand. Wij gebruiken hiervoor nog steeds het recept van mijn bomma met bruin bier, een boterham en mosterd." vertelt Ronny De Backer, oprichter van De Bomma in Antwerpen. "Als je ergens een echte Belgische stoverij wilt bestellen, dan is het wel bij De Bomma!"

België boven! Ook tijdens de lockdown werd aangetoond dat de Belgische keuken erg populair is. De befaamde hamburger heeft zijn plaats moeten afstaan aan de Belgische keuken met ondermeer gehaktballetjes, Belgische spaghetti bolognaise of gebraden kip met appelmoes. Wist je bovendien dat je ook mosselen met friet kunt bestellen via Deliveroo? Nog zo'n Belgische klassieker zo bij je thuis of op locatie geleverd.

Zin in Belgische keuken? Dan kan je dit op Deliveroo.be gemakkelijk aanduiden dankzij de geïntegreerde filter. Naast stoverij zal je er ook karnemelkstampers vinden, tomaat garnaal of heerlijke desserts om je Belgische maaltijd mee af te sluiten zoals een chocolademousse, een brownie of Brusselse en Luikse wafels. Of wat dacht je van Belgische chocolade van Neuhaus om iemand mee te verrassen op de nationale feestdag?

Op dinsdag 21 juli zet Deliveroo de Belgische restaurants extra in de kijker.
Jij doet toch ook mee?

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.