Internationale Hamburgerdag: de klassieker is nog altijd het populairst

DELIVEROO onthult enkele verrassende weetjes

Alsof de hamburger nog niet populair genoeg is, wordt het broodje aanstaande donderdag geëerd met een eigen dag: Internationale Hamburgerdag. Niet alleen een goede reden om een hamburger te eten, bovendien deelt Deliveroo enkele verrassende weetjes over de Belgische hamburger eet- en bestelgewoonten alsook een overzicht van de top hamburgerrestaurants in België.​

Opvallend is dat mensen uit Wallonië de grootste hamburger liefhebbers van ons land zijn. De top drie steden waar de meeste hamburger bestellingen plaatsvinden is Charleroi, Namen en Luik. In Vlaanderen staat Antwerpen op nummer één, gevolgd door Gent en Leuven.

De meest favoriete hamburger is nog steeds met rundvlees, al neemt het aantal bestellingen met kip toe. Eerder dit jaar werd de grootste bestelling hamburgers geplaatst bij The Huggy’s Bar in Brussel met maar liefst 45 burgers die door Deliveroo werden geleverd.

De meeste bestellingen worden geplaatst bij McDonald’s, The Huggy’s Bar, Quick, Brobbeleir en Burger King en Deliveroo's nieuwe aanwinst, Manhattn's Burgers.

Wist je dat …

  • de naam hamburger komt van de Duitse plaats Hamburg? Duitse immigranten namen het broodje vlees mee naar de Verenigde Staten, waardoor die wereldberoemd werd;
  • in de Verenigde Staten worden maar liefst 50 miljard hamburgers per jaar gegeten?
  • 63% van de mensen het liefst frietjes eten bij een hamburger?
  • er verschillende sterren als Beyoncé, Elvis Presley en Michelle Obama burgers hebben die naar hen zijn vernoemd?

Loopt het water je in de mond?
Dan kan je jouw bestelling plaatsen bij de volgende top 3 hamburgerrestaurants in:

Brussel

Antwerpen

Namen

Gent

Luik

Charleroi

Maureen Richard

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.