Is DELIVEROO bestellen veilig tijdens deze coronatijden?

Twee Deliveroo-restaurants laten in hun keuken kijken

Gezien telewerken en sociale afstand de nieuwe norm is geworden, is de manier waarop we eten kopen veranderd. Om drukke supermarkten te vermijden, bestellen we liever een maaltijd aan huis. Maar is dit wel veilig? Welke maatregelen nemen restaurants? 

Goed nieuws! Naast de opgelegde maatregelen van de overheid in het kader van COVID-19, stellen alle Deliveroo-restaurants acties op poten om de veiligheid van hun klanten en personeel te waarborgen.

Dankzij verplichtingen op het vlak van persoonlijke hygiëne, voedselhygiëne en arbeidshygiëne en door regelmatige reiniging en desinfectie wordt het risico op infectie als gevolg van (onrechtstreeks) contact met levensmiddelen als verwaarloosbaar beoordeeld*. Een maaltijd bestellen is dus niet alleen veilig, je beperkt bovendien het risico op besmetting omdat je drukke plaatsen kunt vermijden. 

Spaghetti-restaurant Bavet en hamburger-bar Huggy's, twee Belgische restaurantketens bleven niet bij pakken zitten. Naast strikte hygiënemaatregelen, hanteren beide restaurants de opgelegde maatregelen als vanzelfsprekend. Deliveroo neemt je mee in hun keukens zodat je zelf kan ontdekken dat een maaltijd bestellen via Deliveroo.be een goed en bovenal lekker idee is!

Bavet

Met vestigingen in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Leuven zet Bavet heerlijke spaghetti's op de kaart. Pro-activiteit is een gegeven in het verhaal van spaghetti-restaurant Bavet. Nog voor de maatregelen door de regering werden opgelegd, trof Bavet met hun crisisteam preventieve maatregelen waarbij werd gekeken naar de actieplannen in het buitenland, rekening houdend met een future proof business model. 

"Een week voor de maatregelen voor horecazaken werden opgelegd, heb ik samen met vier mensen van ons team een CCT opgezet, een Corona Crisis Team" - Peter Van Praet, Oprichter en CEO Bavet 

Tijdens COVID-19 richt Bavet zijn pijlen uitsluitend op delivery en take-out maaltijden. Met één persoon in de keuken en één persoon die de gerechten contactloos ter beschikking stelt. Alle bestellingen worden op voorhand online doorgegeven zodat er geen persoonlijk contact is.

Hygiëne is sleutel bij de aanpak van het coronavirus: regelmatig desinfecteren van de keuken alsook het restaurant, om de 30 minuten handen wassen, het dragen van wegwerphandschoenen, één persoon (rider of klant) per keer binnen in het restaurant, enzovoort! Deze video zet alle maatregelen kort op een rijtje.

Bovendien kan je via Bavet Superet grote hoeveelheden spaghetti, pasta en kaas bestellen voor de hele familie die dankzij Deliveroo-riders tot bij jou thuis worden bezorgd. Ideaal voor een spaghettiavond met het hele gezin!

Huggy's Bar

In Brussel, Charleroi en Luik kan je je favoriete hamburger bestellen bij Huggy's Bar. Zelf afhalen kan echter niet.

"We hebben besloten om geen take away service aan te bieden in onze restaurants om de risico's voor onze medewerkers en klanten te minimaliseren en zo deel te nemen aan de strijd tegen de verspreiding van het virus." - Thomas Mémurlin, CEO Huggy's Bar.

Hygiëne en Huggy's Bar gaan hand in hand. De restaurantketen werd dan ook met een smiley certificaat beloond voor zijn hygiënemaatregelen. In de keuken werken twee tot maximum 3 medewerkers die hun handen wassen bij elke nieuwe activiteit. Wanneer de Deliveroo-rider de bestelling komt ophalen, wordt de tas op afstand geplaatst, geopend door de rider die daarna afstand neemt en contactloos door een Huggy's medewerker in de tas geplaatst. 

Wens je graag een duidelijk overzicht van de maatregelen die Deliveroo neemt tijdens COVID-19? Neem dan zeker eens Deliveroo's gids over veiligheid tijdens het COVID-19 door. Voor bijkomende vragen staat woordvoerder Rodolphe Van Nuffel je graag te woord!

 

Steun de horecazaken die zwaar getroffen worden door de huidige situatie en bestel jouw favoriete gerecht via Deliveroo.be!

Maureen Richard

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.