Muziek & eten: een match made in heaven?

DELIVEROO brengt gerechten op smaak met muziek

Een onmisbaar ingrediënt bij een goede maaltijd? Dat is muziek! Goede muziek kan niet alleen de sfeer, maar ook de smaken optillen. Deliveroo onthult de verborgen link tussen muziek en eten en deelt hun food playlist die je helemaal in het thema van je favoriete gerecht zullen brengen. 

Heel wat factoren beïnvloeden de manier waarop we eten. Niet alleen interne factoren zoals stemming of hormonen, maar ook bekende externe factoren zoals TV. Muziek is één van die externe factoren die onze voedsel- en drankinname verhoogt

Onbewust zullen we kauwen op het ritme van de muziek. Luister je tijdens het eten naar een up-tempo nummer, dan zal je hartslag en dus bloeddruk stijgen, waardoor je sneller zal eten dan wanneer je naar een rustig nummer luistert. Bij hoge tonen zal je voedsel zelfs zoeter smaken en bitterder bij lage tonen

Volgens gastrofysicus Charles Spence eten we met al onze zintuigen. Naast smaak, uitzicht, geur en tastzin, proeven we ook met ons gehoor. Geluid kan onze perceptie van de smaak en van voedsel veranderen. De juiste muziek zal ervoor zorgen dat je tot 12% meer geniet van je eten en drinken*.  

Geur, kleur, vorm, uitzicht en klank veranderen onze smaakbeleving. Of denken we dat alleen maar? Aan jou om het te ontdekken!
Deliveroo stelt dé food playlist samen die je alvast in het thema brengt van jouw favoriete keuken:

Sushi van Ocean Sushi // Sushi and Baklava - Fatima Yamaha

Ribbetjes van The Ribhouse // Jerk Ribs - Kelis

Veggie salade van Fruxino // Meat is Murder - The Smiths

Ramen van Little Tokyo // Beasty Boys - Egg Man

Milkshake van Le Balmoral // Kelis - Milkshake

Juices van Vers-Zuid // Vitamin - Kraftwerk

Chicken Thai Soep van Maju  // Dad Kennedys - Soup is Good Food

Gebak van Renard Bakery // Led Zeppelin - Custard Pie

Fish & Chips van Bia Mara // Funkadelic - Fish, Chips & Sweat

Empire cheeseburger van Manhattn's** // Jimmy Buffett - Cheeseburger In Paradise

 

** Wist je bovendien dat je Manhattn's Broadway Show Playlist vanaf nu bij je thuis kunt beluisteren? Ga helemaal op in de New York Jazzy tunes. Klik hier voor meer informatie.

Maureen Richard

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.