Mythe ontkracht: Deliveroo onthult alternatieven voor afrodisiaca die je wél in de mood brengen op Valentijn

Valentijn komt eraan en dat betekent: liefde, een vleugje romantiek en voor velen... stomende seks. Om dit te bevorderen, grijpen we allemaal massaal naar aardbeien, oesters en chocolade. Helaas zullen die zogenoemde afrodisiaca je niet helpen. Niet getreurd: speciaal voor de hitsige foodies onder ons, sloeg Deliveroo de handen in elkaar met seksuologe Chloé De Bie om het recept voor de perfecte spicy night samen te stellen. 

Unpopular opinion: “Afrodisiaca zijn bullshit”. Chocolade, oesters, gember … Allemaal worden ze al eeuwenlang onterecht bestempeld als lustopwekkend.

Chloé De Bie, seksuologe & radiohost“Al sinds heel lang geloven mensen in wondermiddeltjes die zinnenprikkelend zouden werken. Het woord afrodisiacum zou afstammen van Afrodite, de godin van de liefde en de schoonheid. Bepaalde kruiden of voedingsmiddelen werden verkocht als liefdesdrankjes en dat zien we vaak terug in films. Niet zo gek dus dat we vandaag nog steeds denken dat er verschillende voedselsoorten zijn die lust zouden opwekken, terwijl dat eigenlijk volledig onterecht is. Vanuit zowel fysiologisch als biologisch standpunt hebben we geen bewijs dat afrodisiaca echt lustopwekkend zijn voor ons lichaam. Ze zorgen daarentegen wel voor een soort placebo-effect.”

Ondanks het feit dat afrodisiaca niet voor het gewenste effect zullen zorgen, is het toch mogelijk om je zintuigen te prikkelen met voedsel. Daarbij gaat het niet per se om wat je eet, maar wel wat je met dat eten doet en geloof ons: de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast speelt ook de vorm en kleur van voedsel een rol. Zo zijn een abrikoos, perzik of vijg erotiserend omdat ze op een vulva zouden lijken en lijken bananen, aubergines en asperges dan weer op een penis. (Hello aubergine-emoji!).

Speciaal voor Valentijn stelt Chloé dan ook een menu op met tips & tricks voor een zwoele date night. "Maak het gezellig, doe moeite, laat dat eten bezorgen en focus je volledig op je partner zonder stress.”

 

Apéro: sexy cava 

 

Start de avond met een aperitief en zet meteen de toon, zo kan je ervoor kiezen om cava in de navel van je partner te gieten in plaats van de typische fluitglazen. Laat je tong langzaam over het lichaam van je partner glijden, tot je de cava uit de navel oplikt … 

Cava bij Carrefour ​ in Antwerpen, Aalst, Brussel, Charleroi, Dendermonde, Gent, Luik, Brugge, Hasselt, Louvain-La-Neuve, Leuven, Mechelen, Bergen, Roeselare & Turnhout.

 

Voorgerecht: setting the scene

 

Het komt allemaal neer op het bouwen van een bepaalde sfeer. Na de spicy apéro, neem je een stapje terug, en tease je je partner door de tafel of salontafel romantisch te maken met kaarslicht, zet je favoriete muziek op en daag elkaar uit om terug te denken aan mooie momenten: de eerste date, eerste kus, eerste … ​ 

Kaarsen bij Carrefour ​ in Antwerpen, Aalst, Brussel, Charleroi, Dendermonde, Gent, Luik, Brugge, Hasselt, Louvain-La-Neuve, Leuven, Mechelen, Bergen, Roeselare & Turnhout.

 

Hoofdgerecht: not your average blind date

 

Het diner wat speelser maken? Bestel kleine deelgerechten, blinddoek elkaar en laat je partner blind proeven of waan je Samantha in Sex & The City en bedelf jezelf onder sushi als verrassing voor je partner: eten mag enkel zonder handen. 

Sharing dish “Mezze” bij Beiruti in Gent of Sushi bij Sushi Line in Brussel en Luik

 

Dessert: sensueel zoet

 

Heb je toch zin in een sensuele chocolade aardbei als dessert? Dat kan dat zeker! Het is niet omdat dit afrodisiacum geen effect heeft op je verlangen, dat je er geen culinair orgasme van kan krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om de aardbei in de mond te nemen en die dan door te geven aan je partner of er samen van te eten. 

 

Coupe aardbei brownie bij Foubert in Antwerpen

Als je trouwens hoopt op een zwoele avond met je Valentijn, let je maar beter wat op tijdens het nuttigen van je favoriete maaltijd. Voor 87% van de Belgen zijn slechte tafelmanieren zoals slurpen (49%), smakken (44%) en neus snuiven (21%) een echte afknapper. 3 op de 5 Belgen zou om deze reden zelfs een tweede date afslaan. Mondje toe dus als je hoopt op een rondje rollebollen. Chloé voegt daar nog aan toe dat een slechte adem of winderigheid ook een echte afknapper kan zijn. Bonen, knoflook, uien en kool schrap je dus best van het Valentijnsmenu. 

*Online survey conducted by research agency iVOX between 13 and 17 January 2022 among 1,000 Belgians representative of language, gender, age and education.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.