Oostende: Deliveroo is 1 jaar aanwezig in de badstad en nodigt deze zomer iedereen uit om het strand proper te houden

Samen gaan we voor 0,0 afval op het strand. Help jij mee?

Voor het vierde jaar op rij organiseert het burgerinitiatief de Proper Strand Lopers een heuse Beach CleanUp. Gedurende de zomer wordt er elke avond een stuk duin of strand opgeruimd. Om dit initiatief kracht bij te zetten schenkt Deliveroo voor het tweede jaar op rij een Deliveroo kortingscode voor elke gevulde zak met afval die bij de Proper Strand Lopers wordt afgegeven. Ga je tijdens de maand augustus naar Oostende? Neem dan zeker deel aan de wekelijkse Deliveroo Beach CleanUp op zaterdag!

 • Een jaar nadat Deliveroo voor het eerst voet aan wal zette in Oostende, blikt de bezorgservice terug op een sterk groeijaar. Sinds de lancering nam het aantal restaurantpartners met meer dan de helft toe en kan je vandaag bij 59 restaurants in de West-Vlaamse badstad een bestelling plaatsen die door maar liefst 55 Deliverookoeriers op locatie worden geleverd. 

  Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België, zegt: "We zijn blij en dankbaar met het vertrouwen dat de Oostendenaars ons geven. Dankzij onze snelle en duurzame groei in de badstad, konden onze lokale partnerrestaurants tijdens het pandemiejaar hun omzet verder verhogen en slaagden we erin om maar liefst 55 Deliverookoeriers toegang te geven tot flexibel en goed betaald werk. De Oostendenaars kunnen zo bovendien genieten van almaar meer heerlijke gerechten.”

 • Echter beperkt de bezorgservice zich niet alleen tot het leveren van maaltijden in de badstad, maar werkt samen met de Stad Oostende aan gerecycleerde papieren tassen die gratis uitgedeeld zullen worden aan de restauranthouders. Op die tassen staat een boodschap met tips die klanten vraagt om de stad en het strand samen proper te houden.

  Om tijdens de zomer de zwerfvuilproblematiek in de badstad extra aan te pakken, draagt Deliveroo, net zoals vorige zomer, zijn steentje bij door het burgerinitiatief de Proper Strand Lopers te ondersteunen en mensen aan te moedigen een zakje afval te verzamelen.

  Maandelijks gaan zo'n 330 vrijwilligers bijna dagelijks op pad om een bijdrage te doen aan de netheid van de Belgische kust. Alleen al in de badstad Oostende werd vorig jaar bijna zo'n 100.517 liter zwerfvuil opgeruimd. Sinds de oprichting van de Proper Strand Lopers in 2016 werd er een volume van 750.000 liter afval geregistreerd. Dit is het volume van een zwembad van 50 meter lang, 10 meter breed en 1,5 meter diep!*

  En ook jij kan een bijdrage leveren door deel te nemen aan de wekelijkse Deliveroo Beach CleanUp die elke zaterdag gedurende de maand augustus plaatsvindt aan de strandcabine van de Proper Strand Lopers, rechts van de Westelijke Strekdam. Vrijwilligers van #destrandhelden voorzien de deelnemers van een zak om het afval te verzamelen waarna je wordt beloond met een digitale Deliveroo kortingscode. Deze code is uiteraard geldig voor bestellingen bij één van de meer dan 59 Oostendse restaurants die op Deliveroo.be aanwezig zijn. 

  DELIVEROO BEACH CLEANUP

  Wat?
  Deliveroo Beach CleanUp
  Wanneer?
  Elke zaterdag gedurende de maand augustus (zomer 2021)
  Waar?
  Afspraak aan de strandcabine van de Proper Strand Lopers, rechts van de Westelijke Strekdam in Oostende.

 •  

 •  

  * Cijfers afkomstig uit het jaarverslag 2019-2020 van de Proper Strand Lopers vzw

   

Daphné Bonami

PR Account Manager, Walkie Talkie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.