Spratchie's en Deliveroo zetten de smashburger op de kaart in Brussel

Na de succesvolle opening van Spratchie's in Luik, wil oprichter Maxence Louis ook onze hoofdstad met zijn smashburgers veroveren. Vanaf vanavond (18 november), kan je in Brussel bij Spratchie's 3 type smashburgers bestellen en aan huis laten leveren dankzij hun exclusieve partnership met Deliveroo.

Not just another burger
De nieuwste trend in hamburgerland, zijn zogenaamde smashburgers. Een trend die is overgewaaid vanuit New York en reeds in Wallonië en nu dus ook in Brussel heerst. 

De naam van het concept spreekt voor zich, bij het bakken van de burger, wordt hij plat gesmashed op de bakplaat. Hierdoor creëren ze bij Spratchie's de Maillard reactie. Dankzij deze reactie breken de eiwitten van het vlees af in kleinere verbindingen en krijg je die specifieke gebruinde en geroosterde smaak. Verder houdt de smashburger zijn sappen beter vast waardoor je een krokante, maar toch sappige burger krijgt. 

 

©Spratchie's

Op het menu
Onder het motto' kwaliteit boven kwantiteit', biedt Spratchie's 3 verschillende smashburgers aan:

  • De Signature bestaande uit een smashburger, hun befaamde 'secret sauce', spek gemarineerd in Luikse siroop, ajuintjes, augurken en gesmolten kaas.
  • De Classic is de smashburger zoals hij in New York wordt gesmaakt, met mosterd en ketchup, fijn gesneden ajuintjes en Amerikaanse kaas. 
  • De Halloumi is de vegetarische variant van de Classic smashburger met Halloumi.

Het gehakt van de Signature en Classic wordt gedurende 14 dagen gerijpt en bestaat uit 25 tot 30% vet. Een krachtig product! Het broodje is een potato bun gemaakt door de Belgische artisanale banketbakker en chocolatier, Darcis. 

Voor slechts 15 euro kan je een volledig menu bestellen. Dit bestaat uit een smashburger en drankje naar keuze en wafelfrietjes.

 

 

Ghost kitchen voor delivery

Smaak staat centraal bij Spratchie's, daarom opteerden ze voor een Ghost Kitchen in de Kumo Kitchen (Rue du Trône, in Elsene). Dit is een restaurant waar de gerechten klaargemaakt worden en vervolgens uitsluitend voor delivery kunnen worden besteld. De exclusieve samenwerking met Deliveroo zorgt ervoor dat klanten hun favoriete smashburger kunnen laten leveren door één van de Deliveroo-riders.

Na gewerkt te hebben in het Italiaanse gastronomisch restaurant, L'Osteria Bacetto, in Verviers - opgericht door zijn vader - opende Maxence Louis, amper 28 jaar oud Spratchie's in Luik. Hij zat, naar eigen zeggen, al even met het idee in zijn hoofd : "Als hoofd van een gastronomisch restaurant had ik al maanden het idee om een kwaliteitsvol street food brand op te richten. De tweede lockdown was voor ons dé aanleiding om Spratchie's op te richten. Er was voor ons restaurant, die 100% inzette op een beleving aan tafel, geen plaats meer in een wereld die meer en meer leunde naar thuislevering. In maart 2021 openden we de eerste Spratchies in Luik met groot succes. Om nu een tweede vestiging te openen in de hoofdstad voelt als een droom die uitkomt. We staan te popelen om onze versie van de smash burger te laten proeven door levensgenieters van Brussel." - Oprichter van Spratchie's, Maxence Louis

Rodolphe Vannuffel, woordvoerder bij Deliveroo Belgium, bevestigd deze trend: "De lancering van Spratchie's in Luik valt bij heel wat van onze Deliveroo-klanten in de smaak. De opening van een nieuwe vestiging van Spratchie's in Brussel, bevestigd dat de trend voelbaar aanwezig is, en wij zijn blij dat Deliveroo als exclusieve partner hieraan kan meewerken. Enkel in Vlaanderen mist de smashburger trend voorlopig nog aan populariteit... Een markt waar wij zeker nog opportuniteiten zien!"

Download hier de afbeeldingen

 

 

Over Deliveroo
Deliveroo is een bezorgservice die in 2013 werd opgericht. Deliveroo werkt met meer dan 143.000 populaire restaurants en buurtwinkels en 150.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft haar hoofdkantoor in Londen, met 2.000 medewerkers over de hele wereld.

Deliveroo is actief in meer dan 800 steden in 12 markten, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Deliveroo, sinds 2015 actief in België, is vandaag aanwezig in 27 steden en gemeenten, waaronder Aalst, Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Charleroi, Doornik, Genk, Gent, Grimbergen, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Machelen, Mechelen, Namen, Nijvel, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Vilvoorde, Waterloo en Waver. Momenteel zijn er 3.000 koeriers actief in het land en werken duizenden restaurants met Deliveroo.

Meer informatie vind je op: deliveroo.beFacebookInstagram.

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Daphné Bonami - Walkie Talkie
daphne@talkie.be
0476 52 54 62

Rodolphe Van Nuffel - Deliveroo Belgium
rodolphe.van.nuffel@deliveroo.be
0486 89 93 90

 

 

  Doorsturen 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a
9000 Gent

Uitschrijven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.