Tournée Minérale: DELIVEROO en Hannah Van Ongevalle delen 3 alcoholvrije food pairing tips

Gedurende de maand februari moedigt de vijfde editie van Tournée Minérale ons aan om gezellig te tafelen zonder alcohol. Is het niet saai om geen alcohol te drinken? Niet dankzij deze heerlijke mocktails die mixologist Hannah Van Ongevalle samenstelde in combinatie met de lekkerste gerechten die je op Deliveroo.be kunt bestellen! 
Ontdek via onderstaande tips hoe je een alcoholvrije maand gezellig kunt beleven!

Sommigen drinken nu misschien net minder dan vroeger, terwijl anderen al eens sneller een glaasje wijn thuis uitschenken. Wat de reden hierachter is, hoeft niemand te weten, maar wat je wel moet weten, is dat gezelligheid niet persé samengaat met alcohol. Gezelligheid gaat perfect zonder alcohol en dat bewijzen Hannah Van Ongevalle en Deliveroo!

Deliveroo daagt je uit om gezelligheid te creëren door je favoriete gerechten aan huis te laten leveren. Voor de gelegenheid schudt mixologist Hannah Van Ongevalle 3 exclusieve mocktails uit haar mouw die perfect bij één van de volgende keukens passen:

Recept: Brunch Puncheroo

Wat dacht je van de dag te starten met een uitgebreide brunch? Fruitsap, koffie of thee, dat kennen we allemaal. Maar wat dacht je van een verkwikkende Puncheroo die je zelf kan maken? 

Ingrediënten:

20cl Biologisch appelsap
20cl Kamille Thee
2el Bloemenhoning
Partje citroen
20cl Gingerale

How to: 
- Voor één kan Puncheroo:

Giet 20cl biologisch appelsap in een grote kan gevuld met verse munt en 4 uitgeperste partjes limoen. Voeg 2el bloemenhoning toe en 20cl warme kamille thee. 
Werk af met veel ijsblokken en 20cl Gingerale.

Food pairing: ontbijt/brunch
Le Pain Quotidien, EXKI, Vers (Antwerpen), Oats Day Long (Gent), Peck 20 (Brussel) via Deliveroo.be.

Recept: Special Spritzeroo

Niets gaat boven de Italiaanse keuken! Pasta of pizza? De keuze is aan jou! Normaal zou je al snel naar een glas wijn grijpen, maar wat dacht je van een alcoholvrije variant op de Apérol Spritz? 

Ingrediënten:

5cl Sinaasappelsap
5cl Martini Non Alcolico Vibrante
5cl basilicum-steranijssiroop*
1cl citroensap
5cl Perrier spuitwater

*Voor de siroop: 
Warm 20gr suiker op met 20cl water op een laag vuurtje tot de suiker oplost. Voeg daarna 4 fijn gesneden blaadjes basilicum toe en 2 staranijsjes. Laat 20 minuten infuseren op een laag vuurtje en zze het erna in een klein flesje. 

How to: 
- Voor één glas Special Spritzeroo:

Vul een groot wijnglas met ijsblokken. Voeg 5cl Martini Non Alcolico Vibrante toe en 5cl vers geperst sinaasappelsap. 
Voeg dan 2 cl van de siroop toe en 1cl vers citroensap. Voeg dan 5cl Perrier spuitwater toe en roer goed. Werk af met een schijfje sinaas en een kaneelstokje. 

Food pairing: Italiaans
San Marco (Gent), Le Pristine (Antwerpen), Carlito's (Brugge), Terra Promessa (Brugge), Orso Pizza (Antwerpen) en Danieli Il Divino (Antwerpen)  via Deliveroo.be.

Recept: Asian Switcheroo

Of je nou zin hebt in spicy of hartig, licht en zoet, met de Oosterse keuken zit je altijd goed. 

Ingrediënten:

5cl Everleaf
5cl Limoensap
4cl Citroengras-chili-kokossiroop*
Gingerbeer

*Voor de siroop:
Warm 20gr suiker op met 20cl water op een laag vuurtje tot de suiker oplost. Voeg daarna een half citroengras stokje fijn gesneden toe aan de siroop met 1kl gedroogde kokos en 5gr verse rode chili zonder zaadjes. Laat 20 minuten infuseren op een laag vuurtje en zeef het erna in een klein flesje.

How to: 
- Voor één glas Asian Switcheroo:

Vul een keukenblender met 5cl Everleaf (of andere non-alcoholische spirit), 5cl vers limoensap en 4cl siroop. Blend voor 15 seconden met 2 ijsblokjes. Giet het erna in een mooie longdrink naar keuze en werk af met gingerbeer. Garneren doe je met citroengras en chili.

Food pairing: Asian/fusion
Yu-Thai (Antwerpen), Little Bùn (Antwerpen), Hanoï Station (Brussel) via Deliveroo.be.

Naast het feit dat elk van bovenstaande receptjes bijzonder lekker zijn en de perfecte food pairing bieden, heeft minder alcohol drinken tal van voordelen: je slaapt beter, je huid straalt meer en je krijgt meer energie. Gezondheid!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.