Trendrapport: 5x niet te missen foodtrends voor de zomer

Deliveroo's foodtrends voor zomer 2023 zijn er!

Het belooft een mooie zomer te worden met stralende zon, lange zomeravonden en heerlijk eten en drinken. Afgelopen zomers kozen we al massaal voor alcoholvrije cocktails, en hoewel ze deze zomer weer aan populariteit winnen, maken ze ook plaats voor een aantal nieuwe gerechten en gewoontes. Deliveroo verzamelde speciaal voor jou de 5 niet te missen foodtrends voor de zomer. 

 

Let’s make it swicy … 

Deze zomer staat in het teken van swicy food. Swicy betekent eigenlijk een fusie tussen sweet and spicy elementen in één gerecht. Pikante accenten worden gecombineerd met zoete toetsen, wat het de perfecte combinatie maakt voor de frissere zomeravonden. Deze trend is vooral te vinden in de Koreaanse keuken zoals Omonni.

 

TikTok made me do it: affogato

De tiktokfans onder ons hebben deze de afgelopen maand ongetwijfeld voorbij zien komen: affogato. De hashtag op TikTok heeft maar liefst 152 miljoen views. Waar vorig jaar nog de negroni sbagliato heerste als dé Italiaanse lekkernij op TikTok, is het dit jaar tijd voor de affogato: een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanille-ijs wordt overgoten met hete espresso in een kopje. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso. Waan je deze zomer in Italië en maak deze lekkernij zelf met koffie van Carrefour en vanille-ijs van GROM gelato of Amorino.

It’s gonna be an olive oily summer 

Een andere nieuwkomer, namelijk olijfolie in je koffie, geïnspireerd door Starbuck's Oleato Olive Oil Coffee lijn, zette de online wereld onlangs op zijn kop. Hoe vergezocht dit voor sommigen ook lijkt, het is eigenlijk vergelijkbaar met het toevoegen van andere vetten zoals melk en room aan koffie. Dé reden om volgens Starbucks voor olijfolie in koffie te kiezen is de textuur, die als fluweelzacht wordt omschreven, terwijl anderen er dan ook weer de gezondheidsvoordelen van inzien. Geen grote fan van koffie? Dan kan je deze zomer toch olijfolie in je desserts verwerken. Zoals de gouden combinatie van vanille-ijs met olijfolie en zeezout ... getest en goedgekeurd!

 

Ice, ice baby

Toegegeven, ijs tijdens de zomer is nogal een no-brainer, maar een zomer zonder ijs is geen zomer, en elk jaar vinden tal van ijsmakers zichzelf opnieuw uit met de meest verrassende smaken. Probeer deze zomer bijvoorbeeld de witte chocolade, zwarte peper & Tonka van Amorino of de Pierre Hermé Macaron Yuzu (een van de topingrediënten van 2023) & Citroen smaak van Häagen-Dazs x Pierre Hermé.

Sober summer 

Voor velen staat de zomer gelijk aan: mooi weer, terrasjes en ... drinks. Deze zomer kiezen we meer dan ooit voor alcoholvrije dranken. Non-alcoholische opties zijn al een paar jaar in opmars, zeker sinds we na de pandemie allemaal ons drinkgedrag in vraag zijn gaan stellen. Ondertussen maken de populaire mocktails deze zomer plaats voor alcoholvrije aperitivi zoals Bitter of Crodino bij Capito Come.

 

Klik hier om de hoge resolutie beelden te downloaden

 

Research:

https://www.tiktok.com/channel/affogato 

https://www.thewickednoodle.com/foodtrends/#:~:text=Swicy%20Food,some%20types%20of%20Hot%20Chicken

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.