Wat je nog niet wist over avocado's, The Avocado Show en DELIVEROO !

Naar aanleiding van National Avocado Day, dat op 31 juli plaatsvindt, verzamelde Deliveroo tal van weetjes over het superfruit. Het is niet alleen lekker en gezond, het groene goud veroverde Instagram met tal van fotogenieke gerechten van avocado dipsaus en avocadohamburger tot avocadoroosjes en avocado pannenkoeken. 

Ben je en avocadoliefhebber? Goed nieuws! The Avocado Show  is vanaf heden beschikbaar op Deliveroo.be of de app! De Smokey Salmon, Truffle Treasure Toast of The James Beans dip met avocado worden vanaf nu zò bij je thuis geleverd!

Wist je dat...

... The Avocado Show er prioriteit van maakt om steeds met duurzaam en sociaal verantwoord geteelde avocado's te werken?

... avocado's bij voorkeur het best bewaard blijven bij een temperatuur van 6°C?

In de winkel wort de avocado bewaard buiten de koelafdeling, in een ruimte van 16°C tot 20°C. Thuis dient de avocado in de koelkast bewaard te worden als je het rijpingsproces wilt vertragen. Wil je het rijpingsproces versnellen? Leg de avocado dan bij appels of bananen. Deze fruitsoorten produceren ethyleen, een stof dat de rijping versnelt.

... in de loop der jaren een avocado boom wel 20 meter hoog wordt?

Avocado's groeien goed in zonnige oorden, want een avocado boom heeft gemiddeld zo'n 2.000 zonuren per jaar nodig. In de vrije natuur wordt zo'n avocado boom wel 20 meter lang, maar in een plantage is de boom vaak tussen de 4 en 8 meter lang.

... de Azteken de avocado als symbool gebruikten?

Avocado's zijn het symbool voor liefde en vruchtbaarheid, omdat de vrucht altijd per twee groeit aan een boom.

... een avocado een vrucht is, geen groente?

... in vergelijk met andere vruchten de avocado veel eiwit bevat?

In een peer zit slechts 1 gram eiwit, terwijl een avocado maar liefst 6 gram bevat. Daarnaast zitten er 18 aminozuren in. Gezond voor sporter dus!

... je ze niet persé hoeft op te eten, smeren kan ook!

Avocado's worden vaak gebruikt in gezichtsmaskersconditioners en crèmes. Rijk aan vitaminen A, D en E en mineralen, voeden avocado's niet alleen van binnenuit, maar kunnen je huid en haar ook voeden.

... je baby zo groot is als een avocado na 16 weken zwangerschap?

Na 16 weken zwangerschap begint je baby al goed vorm te krijgen. Ter vergelijking: je baby is zo groot als een avocado en zo zwaar als een reep chocolade.

... een avocado glutenvrij is?

Avocado's zijn glutenvrij, lactose-vrij, veganistische en vegetarisch! Ze zitten boordevol smaak en geschikt van ontbijt, lunch, aperitief tot avondmaal. Bovendien helpt het eten van avocado de 'slechte' LDL-cholesterol flink naar beneden. 

Geniet dankzij Deliveroo op woensdag 31 juli van National Avocado Day bij je thuis, bij vrienden of in het park!

Maureen Richard

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.