Week van de Friet: Deliveroo onthult de favoriete frietgewoontes van de Belgen

Dat de beste frietjes uit België komen is al langer een feit. De frietcultuur is hier dan ook niet voor niets immaterieel erfgoed. Naar aanleiding van de Week van de Friet (29 november - 5 december 2021) brengt Deliveroo een eerbetoon aan onze geliefkoosde frietjes en ging daarom op zoek naar de favoriete frietgewoontes in België, want iedereen heeft zo zijn eigen tradities …

Friet aan huis
In 2016 kwam frituur Tapatat als eerste frituur in België op het Deliveroo platform. Sindsdien zijn er bijna 100 frietkoten waar je frietjes kan bestellen op Deliveroo.be die vervolgens bij je thuis worden geleverd. Want geef toe: frietjes smaken nog beter als ze geleverd worden. In Vlaanderen worden de meeste frietjes besteld in Antwerpen, Gent en Brugge. Frituur Frans Hooiaard uit Gent staat dan ook op het hoogste schavotje van aantal bestellingen via Deliveroo in België. 

Heilige frietdag
Het motto “vrijdag frietdag” zit er bij ons Belgen, nog steeds dubbel en dik ingebakken. De meeste bestellingen gebeuren dan ook op vrijdagavond tussen 18u en 19u. De ultieme combinatie volgens velen: een kleintje met stoofvleessaus, mayo en een portie bitterballen.

 

©armeduivel.be

Als het gewoon om frietjes en vleesje gaat, zijn de meningen echter licht verdeeld. In Wallonië staat de mexicano op nummer één, gevolgd door de viandel en zijn minder krokante broer, de frikandel. In Vlaanderen staan bitterballen bovenaan, daarna ook de viandel en de boulet. 

Rodolphe Van Nuffel, Corporate Affairs Deliveroo Belgium: "In geen enkel ander land is friet zo populair als bij ons. Bij Deliveroo willen we dan ook gerechten aanbieden die aanleunen bij de wensen van onze klanten. We zijn gewend dat pizza of Chinees aan huis wordt geleverd, maar bij frieten is het minder gebruikelijk. Mensen denken vaak dat deze slap worden geleverd. Zacht van binnen, krokant van buiten, goudbruin en ... heel lekker. Dat is wat Belgische friet is en zou moeten zijn! We houden hier rekening mee door onze partners te helpen kiezen bij de juiste verpakkingen en de goede levering afstanden te berekenen, om zeker te zijn dat de frieten knapperig en warm blijvenZo kan jij thuis genieten van heerlijke frietjes zonder te hoeven aan schuiven bij de frituur.

Geen frietjes zonder saus
Bij een heerlijk goudgeel frietje hoort vanzelfsprekend een lekker sausje. Volgens een Instagram poll zouden 63,3%* van de Belgen mayonaise boven ketchup verkiezen, maar ook hier is er een verschil tussen ons en onze Franssprekende vrienden. Ontdek hieronder wat de favoriete sauzen zijn in Vlaanderen en Wallonië.

In Vlaanderen

  1. Mayonaise
  2. Stoofvleessaus
  3. Joppiesaus

In Wallonië

  1. Andalouse
  2. Mayonaise
  3. Samourai

Traditie versus trend
Zoals je ziet, hangen wij Belgen goed vast aan onze traditie, hoewel meer en meer mensen de traditionele friet links laten liggen en opteren voor zoete aardappel frietjes. Afgelopen jaar werd maar liefst drie keer zo veel zoete aardappel frietjes besteld. Een hype die weer overwaait? Of binnenkort ook erfgoed? Time wil tell.

Frietjes via Deliveroo
Ontdek hieronder een selectie van de beste frituren die de bezorgservice vertegenwoordigt in Vlaanderen:

AntwerpenFrites AtelierFrituur La PatataFrituur Den Boomgaard
BruggeCharlie’s Chips
OostendeFrituur Hazegras
Kortrijk’n Joy
BrusselChez FernandBroebbeleirManneken fritesBelgian Frites Chez PapyLa Frite de Forest
GentFrans Hooiaard (beste frituur van Deliveroo in 2021), Louiss
HasseltFrituur De Demer
LeuvenFrituur Belgium
Mechelen: ’t Mechels Frietje 
Sint-Truiden: Frituur Kiekenclub

Klik hier om de hoge resolutie beelden te downloaden

*Instagram poll uitgevoerd via @deliveroo_be in november 2021

Over Deliveroo
Deliveroo is een bezorgservice die in 2013 werd opgericht. Deliveroo werkt met meer dan 143.000 populaire restaurants en buurtwinkels en 150.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft haar hoofdkantoor in Londen, met 2.000 medewerkers over de hele wereld.

Deliveroo is actief in meer dan 800 steden in 12 markten, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Deliveroo, sinds 2015 actief in België, is vandaag aanwezig in 27 steden en gemeenten, waaronder Aalst, Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Charleroi, Doornik, Genk, Gent, Grimbergen, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Machelen, Mechelen, Namen, Nijvel, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Vilvoorde, Waterloo en Waver. Momenteel zijn er 3.000 koeriers actief in het land en werken duizenden restaurants met Deliveroo.

Meer informatie vind je op: deliveroo.beFacebookInstagram.

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Daphné Bonami - Walkie Talkie
daphne@talkie.be
0476 52 54 62

Rodolphe Van Nuffel - Deliveroo Belgium
rodolphe.van.nuffel@deliveroo.be
0486 89 93 90

 

 

  Doorsturen 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a
9000 Gent

Uitschrijven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.