World veggie day

De lekkerste adresjes voor een heerlijk vegetarische maaltijd getipt dankzij Deliveroo

In de aanloop van Wereld Veggie Dag, op vrijdag 1 oktober, deelt de bezorgservice Deliveroo niet alleen de lekkerste veggie adresjes, maar onthult eveneens enkele cijfers over de vegetarische bestelgewoonten van de Belgen. Op de dalende trend van vleesconsumptie speelt Deliveroo vlot in met een ruim aanbod van meer dan 495 vegetarische restaurants! 

Op 1 oktober is het ‘World Vegetarian Day’, de dag waarop de vegetarische levensstijl centraal staat. Vegetarisch eten is vandaag veel meer dan een groen slaatje. Er zijn talloze alternatieven voor vlees en vis beschikbaar, zoals tofu, falafel, groenteburgers, maar ook waanzinnige combinaties met groenten die je doen watertanden. 

Het aanbod aan vegetarische restaurants beschikbaar via Deliveroo in België is doorheen de jaren gestaag toegenomen. Zo'n zes jaar geleden zette Deliveroo voor het eerst voet aan wal in ons land en telde zo'n 10 restaurants met vegetarische opties. Eerder dit jaar stond de teller op 435 en vandaag is dit aanbod nog aangesterkt met in het totaal 495 restaurants met vegetarische gerechten

Vorige maand steeg het aantal veggie bestellingen met 18 %. Op sommige dagen is 1 op de 3 bestelde gerecht een veggie optie.  

Van de inmiddels 26 steden waar Deliveroo actief is in ons land, worden de meeste veggie bestellingen geplaatst in GentMechelen en Leuven

Wist je trouwens dat Deliveroo één van de deelnemers is van de Green Deal - Eiwitshift, een project ondersteund door Minsiter van Omgeving Zuhal Demir?  Het doel van deze Green Deal is de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitrijke producten in ons voedingspatroon te verbeteren. De eiwitshift streeft naar een milieuverantwoord en gezond voedingspatroon. Samen wordt er gewerkt aan bewustwording zodat mensen weloverwogen hun eigen keuzes kunnen maken. Duurzaam en plantaardig eten kan via Deliveroo lekker en gemakkelijk!

 

 

De meest populaire vegetarische gerechten die in België via Deliveroo worden besteld zijn:

  1. De Vegan avocado poké bowl van Hawaiian Poké Bowl
  2. The Holy Mary van Bavet
  3.  De Vegan Track bowl van Fitchen 

Het meest populaire vegetarische gerecht dat per stad via Deliveroo wordt besteld is:

Heb je geen inspiratie voor wat je wilt eten, maar wil je het wel vegetarisch houden? Dan heb je bij Deliveroo keuze uit meer dan 3.411 vegetarische gerechten. Hieronder alvast een greep uit het vegetarische aanbod dat je via Deliveroo kan bestellen:

Op vrijdag 1 oktober kan je dan ook van zotte promoties genieten (tussen 30% en 50% korting) op Deliveroo.be op meer dan 100 vegetarische restaurants. Een reden te meer om deel te nemen aan World Veggie Day!

 

Klik hier om de hoge resolutie beelden te downloaden

 

Over Deliveroo
Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 100.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met 2.000 medewerkers in kantoren over de hele wereld.

Deliveroo is actief in meer dan 800 steden in 12 markten, waaronder Australië, België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Deliveroo, sinds 2015 actief in België, is vandaag aanwezig in 26 steden, waaronder Aalst, Antwerpen, Bergen, Brussel, Brugge, Charleroi, Doornik, Gent, Genk, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Machelen, Mechelen, Namen, Nijvel, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Vilvoorde, Waterloo en Waver. Momenteel zijn er 3.000 koeriers actief in het land en werken 3.000 restaurants met Deliveroo.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.​

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Daphné Bonami - Walkie Talkie
daphne@talkie.be
0476 52 54 62

Rodolphe Van Nuffel - Deliveroo Belgium
rodolphe.van.nuffel@deliveroo.be
0486 89 93 90

 

 

  Doorsturen 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a
9000 Gent

Uitschrijven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Deliveroo

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 115.000 geliefde restaurants en afhaalrestaurants, evenals 135.000 koeriers om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met kantoren over de hele wereld. 

Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.beFacebookInstagram.